X

Els ajuntaments habilitaran aparcaments extraordinaris per evitar embossos quan fa neu a la serra de Tramuntana

El Govern adoptarà mesures per assegurar la mobilitat dels vehicles d'emergència. Les vies prioritàries són les Andratx-Pollença i Caimari-Lluc

12/01/2022

Els ajuntaments habilitaran aparcaments extraordinaris per evitar embossos quan fa neu a la serra de Tramuntana

La manca de llocs d'aparcament fa que conductors deixin els vehicles mal estacionats, per veure la neu.

La Direcció General d’Emergències del Govern ha coordinat, amb diferents organismes, un protocol per a evitar riscos per la massificació que habitualment es produeix a la serra de Tramuntana quan fa neu. Aquest document preveu, entre altres mesures, habilitar estacionaments extraordinaris en parcel·les municipals.

A més, també es treballarà per mesurar la capacitat d’aparcaments de la zona per a establir un màxim acceptable de vehicles, i a adoptar mesures per a assegurar la mobilitat dels vehicles d’emergència. L’objectiu és aconseguir un protocol d’actuació per fer front a les aglomeracions de cotxes que es produeixen a la serra quan fa neu i el col·lapse que es genera per l’enorme afluència de persones i vehicles.

Segons ha informat el Govern, en aquests casos el nombre de vehicles que accedeix a la serra supera la capacitat de trànsit de les dues carreteres més utilitzades. És tracta de la via que recorre tota la serra, d’Andratx a Pollença, i la carretera que uneix Caimari amb Lluc.

Cotxes mal aparacats

D’altra banda, segons el document ,no existeixen suficients places d’estacionament en la zona i els conductors deixen els cotxes en la mateixa carretera. Això afecta de manera greu la mobilitat. Per evitar que hi hagi persones vulnerables deambulant per la serra sense cobertura o refugi, es tancarà al trànsit la zona central de la serra o bé s’establirà un circuit rodat sense que puguin aparcar-hi els vehicles. Normalment, també es procedirà al tall de carreteres afectades per la neu, i segons la situació, es permetrà el trànsit únicament dels vehicles amb cadenes.

Els panells informatius de les carreteres avisaran de les incidències i es col·locaran cartells específics en llocs determinats amb la finalitat d’ordenar, limitar o prohibir la mobilitat de vehicles particulars.

Finalment, quan hagi nevat però sense arribar a suposar una alerta meteorològica, les competències són de la Direcció General de Trànsit i Guàrdia Civil. S’habilitaran mesures com el tancament dels trams de carretera impracticables per la neu, s’habilitaran aparcaments habituals i extraordinaris, es reforçarà al personal de vigilància i control de carreteres i es controlarà l’afluència de cotxes.

12/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT