societat

Els ajuts a la conciliació es podran demanar entre l’1 de setembre i el 8 d’octubre

Es poden sol·licitar 150 euros mensuals per la contractació de personal que s'ocupi dels fills i 100 per la participació en activitats de lleure

Els+ajuts+a+la+conciliaci%C3%B3+es+podran+demanar+entre+l%271+de+setembre+i+el+8+d%27octubre

A partir de dia primer de setembre, les famílies que tenen infants que participen en activitats de lleure o que hagin contractat algú per tenir cura dels fills durant l’estiu poden demanar els ajuts del Govern destinats a la conciliació. Afers Socials recorda que no és un ajut vinculat als ingressos i que el poden demanar totes les famílies que hagin tengut dificultats per conciliar. El requisit imprescindible és que tots els membres de la unitat familiar hagin fet feina durant l’estiu.

Pel que fa a la quantia de les ajudes, són de 150 euros mensuals per infant, per a les famílies que hagin contractat algú que tengui cura dels fills menors de 14 anys, i de 100 euros mensuals per a cada fill, d’entre 3 i 14 anys, que hagi participat en activitats de lleure organitzades a Mallorca. Les famílies de la resta d’illes poden demanar aquesta subvenció als consells insulars. Aquests dos ajuts són incompatibles i els contractes o activitats s’han d’emmarcar en el període que va del primer de juliol al 31 d’agost.

Les famílies poden fer la sol·licitud entre el primer de setembre i el 8 d’octubre, de manera telemàtica. Hauran de justificar la inscripció en el campus i, en el cas de contractació de personal, aportar el seu contracte i la nòmina. A Afers Socials recorden que hi ha una partida de 5 milions d’euros per finançar aquests ajuts i per subvencionar escoles d’estiu i sous de monitors contractats per atendre nins amb discapacitats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una empresa instal·la mesuradors de la qualitat de l’aire ‘low cost’ a Sóller

Volen aportar noves dades sobre la contaminació que té tendència a acumular-se a la zona. N'han posat un al col·legi...

La plataforma ‘Molt més que Nuredduna’ reclama a Cort que paralitzi el projecte previst pel carrer

Volen que les reformes es facin de manera consensuada a tot el barri de Pere Garau

L’estratègia de vacunació a les Balears podria variar

Salut demana al ministeri un canvi de criteri per al repartiment de les dosis i que prioritzin les comunitats amb un producte interior brut més afectat