societat

Els Al·lots de Llevant fan 25 anys amb ganes de reprendre els assajos

La Covid estronca les celebracions de la colla de Manacor, però no la i·lusió de tornar a fer castells


Si aquest hagués estat un any normal, els Al·lots de Llevant haurien fet una bona festa per celebrar el 25 aniversari de la colla castellera de Manacor. A causa de la covid, però, no hi ha festes ni castells. Als castellers manacorins, però, allò que els sap més greu és no poder-se reunir de manera periòdica per assajar. Asseguren que la colla és com una segona família, i n’enyoren l’ambient.

“Un grup d’amics, fa 25 anys, un dia que érem d’excursió a la serra d’Alfàbia i vàrem fer una pensada: crear a Manacor una colla castellera”, recorda Joan Llodrà, primer cap de colla. “Al cap de poc temps ja començàrem a assajar i ben aviat la cosa va prendre forma, amb al·lots de 7 i 8 anys que començaren a aprendre de fer castells”, diu Llodrà.

Bel Font va ser una d’aquestes castelleres primerenques. “Primer hi vaig venir jo, i ben aviat s’hi afegiren germans, cosins i tios. I de llavors ençá no me n’he deixat”, explica mentre aguanta el casc que utilitzava de petita per enfilar-se.

“Això és com una gran família. Tothom es fa amb tothom, tant si és gran com si és petit”, diu el casteller Jordi Pedrals, qui és estudiant d’institut.

“Del que tenc més ganes és de tornar a obrir aquella porta i que tornem a assajar”, comenta Neus Barceló, cap de colla actual, tot assenyalant el portal del local del carrer Nou, de Manacor.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Balears abandonen el centenar de casos d’incidència a 14 dies sis mesos després

La incidència acumulada (IA) en 14 dies se situa aquest dijous en 97 casos per cada 100.000 habitants, una xifra...

Eivissa manté les restriccions del nivell 4 reforçat durant 15 dies més

El president del Consell, Vicent Marí, el qual ha traslladat a la consellera que revisi la situació d'aqui a 7...

Les ‘Pedres de la Memòria’ arriben a Artà

Recorden a qui va ser regidor d'Artà, Joan Escanelles, i també a Bartomeu Ginard, Llorenç Muntaner i Vicenç Miquel Piris, tots ells assassinats entre els anys 1936 i 1937.

Maó destinarà part de l’antic edifici de SEAT a habitatge social

També s'iniciarà en breu el procés participatiu per determinar a què es dedicarà la resta de l'equipament