X

Els alumnes de batxillerat no tenen transport escolar fins a l’Institut de Sineu

La Conselleria prepara un conveni per tal que sigui la Mancomunitat del Pla qui es faci càrrec de la part que fins ara pagaven els ajuntaments

13/09/2023

Els alumnes de batxillerat no tenen transport escolar fins a l’Institut de Sineu

Marta Bergas

Rafel Crespí, el director de l’Institut de Sineu, ordena en persona el trànsit. Hi ha col·lapse perquè hi ha molts de cotxes i molts d’autocars pel fet que la població escolar està molt disseminada en el cas del Pla: “Aquesta dispersió només es dona a Eivissa i aquí, i clar, alumnes de 9 pobles han de venir fins a Sineu”, explica.

I precisament és el desplaçament fins a Sineu el que fa que 150 alumnes de batxillerat no tenguin transport escolar. Aquest curs, ni gratuït ni de pagament: “Fins a l’any passat s’ho repartien entre ajuntaments, APIMA i Conselleria”, conta Crespí.

No obstant, ara la Conselleria troba que aquesta fórmula s’ha de revisar i que ha de ser la Mancomunitat del Pla qui contracti o assumeixi d’alguna manera el pagament d’una part del transport dels alumnes de batxillerat: “Si són més de 15.000 euros ho haurem de treure a concurs i ja no serà com fins ara, que ho guanyarà la mateixa empresa que du els alumnes d’ESO, amb la qual cosa no podrem agrupar alumnes dels dos cicles”, opina la presidenta del Pla de Mallorca, Joana Maria Pascual. Per tant, s’hauria de fer nova adjudicació, i això en dispararia el cost.

De moment, la Conselleria redacta un conveni de col·laboració amb la Mancomunitat perquè els ajuntaments l’estudiïn.

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris