X

Els alumnes del CIFP l’Embat estrenaran el nou edifici de manera imminent

El Govern ha agilitzat la posada en marxa del centre, que el sector nàutic espera des de fa 6 anys

06/11/2023

Els alumnes del CIFP l’Embat estrenaran el nou edifici de manera imminent

Cati Alzamora

Aquest dilluns ha començat el trasllat del material per posar en marxa el nou Centre Integrat de Formació Professional L’Embat al polígon de Son Castelló. Un centre especialitzat en els estudis de nàutica i que ha suposat 8 milions d’euros d’inversió i 6 anys d’espera.

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha assegurat que coneix de primera mà la situació que han viscut els alumnes del centre, que, provisionalment, han hagut d’estar ubicats a les instal·lacions de l’antic Parc de Bombers, al mateix polígon. Una situació, segons ha dit, ocasionada perquè “es va posar en marxa un projecte de formació sense tenir l’edifici”.

El conseller, que aquest dilluns matí ha visitat les instal·lacions, ha assegurat que els 90 alumnes adscrits al centre començaran a estudiar a les noves aules de manera imminent. De fet, l’institut està creat des del curs passat, però no tenien l’edifici acabat.

Izan Sánchez, estudiant de segon curs d’FP Bàsica Nàutica, ha explicat que en les instal·lacions actuals no es poden formar amb les condicions adequades. Així, ha destacat, per exemple, que el fet de no disposar d’un taller els impedeix fer classes pràctiques.

El nou centre d’FP té més de 4.000 metres quadrats, i s’ubica a les antigues cotxeres de l’EMT de Palma. L’antic hangar permetrà fer les classes pràctiques de tots els cicles. L’oferta formativa s’anirà ampliant, ja que pot acollir fins a 400 alumnes. L’objectiu del centre és potenciar la formació nàutica com a sector estratègic.

06/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris