La cita pertany al programa Plantagrama, que des de 2016 ha organitzat més d'una trentena de recitals per fer-hi més agradable l'estada hospitalària dels pacients
Ahir dilluns l’Hospital Can Misses es va omplir de melodies clàssiques. Els alumnes del Conservatori de Música de l’illa, dirigits pel cap d’estudis, Miguel Falomir, van oferir algunes peces de corda als pacients. El recital d’avui ha tengut lloc a la planta de Medicina Interna, on els joves artistes han fet un recital per a les persones que pateixen alguna malaltia.
Aquesta iniciativa pertany al programa ‘Plantagrama‘, que va arrencar el 2016 anys i que té com a objectiu que els pacients tenguin una estada més agradable a l’hospital.
‘Plantagrama‘ va ser impulsat per la Unitat de Seguretat del Pacient i després d’una aturada, provocada per la pandèmia s’ha reprès. En aquests vuit anys, han participat prop d’una trentena de formacions diverses que han portat música de tota mena de gèneres als pacients de l’hospital.
Els músics cubans Santi Pérez, pianista i compositor, i Ramsés Puente, violinista van obrir en 2016 aquest programa d’humanització. Després d’ells, mensualment van passar Il Duo Optimus, el Grup B-side, Carlos Vesperinas i Paula Martos del Duo d’Arce, Los Canallas del Guateque, el duo del saxofonista Pere Prieto i la pianista Elvira Ramón, Alfredo Souza i Doralice Souza, Projecte Mut, Chris Martos, el Cor de veus de Sant Carles, el Cor de Santa Creu, La Década Prodigiosa, Nuria B. Walter, Somos Uno, el cantant Maxim Pashnik i la pianista Nicoleta Mirca, Isabel María Albaladejo i Encantades, Rebobinant, els Frígolos, Mad Soul, Dr Trapero, Voicello, es Saligardos, Wataru Kousaka & Devaganari , Pin-Up Sound, el Mag Albert , David Devanagari, el Mag Lucas, el Cor de Gospel de Joaquín Garli, Sentiment Rociero, Antic Baláfia Ensemble, el Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera Catalina Bufí, la soprano Lucía Herranz i Jordi Martí, Azahar López, el mag Paco Araque, Tales of Gloom i el trio de jazz i swing Musicaires.
La nova etapa de ‘Plantagrama‘ va arrencar a finals de l’any passat amb el quartet de saxo Pitiüsax, format per Annemi Lachenmair, Gonzalo García, Òscar Prat i Juan Prieto, amb un repertori de bandes sonores de cinema dedicada als pacients d’hemodiàlisi i de malalties oncohematològiques.
Els qui han aconseguit, amb peces curtes de corda, que els pacients hospitalitzats s’oblidin per un moment del seu ingrés.
La pròxima sessió serà a l’abril amb l’Escola de Música de Santa Eulària des Riu per als pacients de la Unitat d’Hospitalització de Cirurgia i Maternitat.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu