X

Els ametlers de vespre, els nous retrats de Gaizka Taro

Podeu visitar la mostra de Gaizka a Cas Retratista, a Montuïri, fins a principis de l'any que ve

10/12/2022

Els ametlers de vespre, els nous retrats de Gaizka Taro

Hi ha vegades en què la fotografia ens permet arribar a aquells detalls que l’ull humà no pot percebre a simple vista. Els ametlers omplen els camps de Mallorca, però no sempre ens aturam a admirar-los quan han florit i més a la nit. El montuïrenc Gaizka Taro ho ha fet a través de l’objectiu de la seva càmera.

Gaizka Taro és retratista. Però el seu camp de treball va més enllà del rostre humà. Els arbres, els paisatges… Converteixen la fotografia en tota una eina de contemplació.

El seu darrer treball és un estudi gairebé morfològic dels ametlers. A principis d’any, quan l’aire és més net, el fotògraf de Montuïri es va dedicar a fotografiar aquells arbres que floreixen quan cap altre no ho fa.

Una estètica que recorda les arrels nipones de Taro. Els cirerers tan icònics del Japó s’emmirallen en els ametlers que l’han vist créixer. I ell els converteix en models i juga amb l’exposició, els contrallums i la transparència de les flors.

Podeu visitar la mostra de Gaizka a Cas Retratista, a Montuïri, fins a principis de l’any que ve. Moment en què els camps, tornaran a omplir-se de flors d’ametler.

10/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris