societat

Els ametllers del Pla de Corona poden desaparèixer en set anys

Eivissa és l'illa de les Balears on més camp s'abandona segons els tècnics del Consell

Els+ametllers+del+Pla+de+Corona+poden+desapar%C3%A8ixer+en+set+anys

Eivissa és l’illa de les Balears on més camp s’abandona, i això afecta indrets emblemàtics com el pla de Corona, on la tradicional estampa dels ametlers en flor té els dies comptats si la situació no canvia, segons avaluen els tècnics del Consell d’Eivissa. Precisament, aquesta setmana el Consell d’Eivissa ha dut a terme un curs d’empelt i poda d’ametlers.

La diagnosi dels experts és clara, la situació és molt crítica, els pagesos que mantenien el paisatge ja són molt grans i s’hi necessiten actuacions urgents.

“El pla està en un punt d’abandonament”, explica Josep Lluís Joan, Tècnic de Promoció del Consell d’Eivissa. “Les figueres són les primeres que han desaparegut, les ovelles casi, casi estan desaparegudes i els ametllers hi són, però ja fa temps que estan a les últimes”. Josep Lluís Joan lamenta la situació, donat que el de pla de Corona és l’únic paisatge agrari d’Eivissa reconegut dins l’atles de paisatges agraris d’Espanya.

50 persones han assistit aquesta setmana a les dues jornades del curs d’empelt i poda d’ametlers organitzat pel Consell, molts d’ells interessats a fer noves plantacions.

La majoria dels ametlers d’aquesta zona són vells, encara que fa tres anys, alguns propietaris assessorats pel Consell varen plantar-ne uns 400 de nous que ocupen tan sols 2 de les 250 hectàrees del pla de Corona.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

8 casos de Covid-19 a les Balears (2.223 en total), 10 persones curades i cap nova defunció

Aquestes dades suposen que a dia d’avui a la comunitat hi ha 223 casos de COVID-19 actius, 2 menys que...

Les discoteques podran obrir a partir de dilluns, però no s’hi podrà ballar

El Govern dona així resposta a empresaris i associacions integrades a 'España de Noche' que havien reclamat la reobertura d'aquest...

Els jutjats tendran torns de capvespre si no poden garantir les mesures de seguretat

Els funcionaris que teletreballen hi hauran d'anar de forma presencial dos pics per setmana

La imatge d’un infant a casa il·lustra el cartell del Sant Joan d’enguany

L'Ajuntament demana evitar aglomeracions i sol·licitarà a Baleària que no incentivi els viatges a Ciutadella