societat

Els aparelladors eivissencs recorden que hi ha pocs ascensors per a tanta gent major

Segons el darrer estudi, només el 5 per cent dels edificis amb habitatges de l'illa tenen ascensor

Els+aparelladors+eivissencs+recorden+que+hi+ha+pocs+ascensors+per+a+tanta+gent+major

En els darrers 30 anys, l’esperança de vida a les illes s’ha incrementat en gairebé 10 anys. Cada vegada vivim més, però el nostre entorn està habilitat per fer-nos la vida més fàcil? El Col·legi d’Aparelladors d’Eivissa i Formentera alerta que molts edificis de les Pitiüses no tenen ascensor. Un fet que, diuen, obliga els nostres majors a quedar-se a casa.

Segons el darrer estudi de l’Institut d’Estadística de les Illes Balears, que data de l’any 2011, només el 5 per cent dels edificis amb habitatges d’Eivissa tenen ascensor. Als municipis de l’illa amb més blocs, com Vila, Santa Eulària i Sant Antoni, els seus Ajuntaments no donen ajudes a la instal·lació dels elevadors. Diuen que no estan obligats per normativa. Tant Sant Antoni com Vila asseguren que, si es tracta d’una sol·licitud de llicència d’obra per a gent amb problemes de mobilitat, s’intenta agilitzar el tràmit, que com a mínim és de tres mesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘Cada gota suma’, la nova campanya d’Autoritat Portuària al Port de Maó per estalviar aigua

Es dirigeix als usuaris d'embarcacions recreatives i consisteix en la instal·lació de 50 pistoles de mànega amb tall automàtic del...

Stuart Rogerson arriba a Eivissa després de passar 9 mesos a la mar

Una aventura de 10 mil milles nàutiques que ha conclòs a Cala d'Hort amb la rebuda de familiars i amics.

S’instal·la a la platja de Figueretes el primer ‘Hi Point’ d’Eivissa

Està equipat amb un desfibril·lador, un botó d'emergències de l'112 i un semàfor que marca la intensitat de radiació solar.