ECONOMIA

Els API veuen el topall als tipus d’interès “molt verd” i continuen l’aposta per ajudes directes al primer habitatge

El vicepresident del Col·legi i l'Associació API Balears, José Miguel Artieda, confirma la normalització en la pujada de preus i el manteniment de l'activitat del sector


El Col·legi d’Agents de la propietat Immobiliària reivindica un paquet de mesures per solucionar el problema de l’habitatge que contempli l’augment de l’oferta existent així com ajuts directes a la ciutadania per l’adquisició d’un primer habitatge. Això en contraposició a propostes diverses, entre les quals la d’Unides Podem d’establir un topall als tipus d’interès de les hipoteques de tipus variable que està “molt verda i s’hauria de negociar primer amb totes les entitats”, ha dit el seu vicepresident, també de l’Associació API BalearsJosé Miguel Artieda en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

Artieda confirma que ara la pujada de preus immobiliaris és “més normal” després de l’escalada arrossegada també després a la pandèmia, “d’entorn al 40% en el lloguer i del 20% en la compravenda des de 2017”, però tanmateix exposa que és difícil anticipar una baixada.

“Tot i que el volum de transaccions ha baixat amb la pujada de tipus, l’oferta, que no és molta per la falta de parc d’habitatge, continua tenint sortida gràcies als diferents sectors de mercat” (en possible al·lusió al del comprador estranger). Això sí, “si no hi ha més oferta, amb una demanda superior, hi haurà pujada preus”, conclou d’acord amb la regla bàsica de l’equilibri entre l’oferta i la demanda.

Decret de regulació de l’activitat immobiliària

Respecte del decret de regulació de l’activitat immobiliària que el Govern diu que evitarà l’oferta il·legal i la competència deslleial – i, entre d’altres coses, obligarà a contractar una assegurança de responsabilitat civil i a crear un registre oficial d’agents-, el portaveu dels API ho veu “necessari” i creu que donarà “seguretat” als consumidors. Ara mateix, ha assenyalat Artieda, es troba subjecte a l’anàlisi del Consell Consultiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |