La cavalcada de Reis de Palma, en directe per IB3
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h
La Societat Espanyola de Farmàcia Clínica, Familiar i Comunitària du a terme una jornada a Calvià
“Vas a la farmàcia amb la teva targeta sanitària per la medicació i en arribar-hi, no n’hi ha. Com és que no hi ha la meva medicació si el meu metge me l’ha receptat?”. D’aquesta manera il·lustra el president de la Societat Espanyola de Farmàcia Clínica, Familiar i Comunitària, Vicente J. Baixauli, una situació que és habitual. Passa moltes vegades, com també, tenir la recepta caducada, que la dosi prescrita sigui insuficient o que, en sortir d’Urgències hospitalàries amb un document d’alta mèdica, el farmacèutic no pugui vendre la medicació perquè no hi ha recepta oficial. Això motiva una nova visita al metge de capçalera, que col·lapsa les llistes d’espera als centres de Salut.
La Societat Espanyola de Farmàcia Clínica, Familiar i Comunitària (SEFAC) ha fet un estudi a Aragó i Astúries en què analitza les incidències. L’estudi pilot afirma que s’han produït 2.221 incidències sobre un total de 138.697 dispensacions. Si aquesta xifra, afirma Baixauli, s’extrapola a totes les receptes del Sistema Nacional de Salut que es dispensen a l’any, suposen 16 milions d’incidències.
Per això, la jornada que la SEFAC celebra aquest dijous a Illetes demana a l’Administració que se’ls permeti la dispensació excepcional de medicaments en situacions molt concretes. Els apotecaris recorden que a la sisena onada de la pandèmia feren més de 3.400 tests a les seves oficines de farmàcia, que detectaren 1.900 casos positius de COVID.
A la jornada, en què hi han assistit 100 farmacèutics, també s’ha tractat la necessitat formativa del sector.
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h