societat

Els arqueòlegs troben dos casquets de bala al Cementeri Vell d’Eivissa

La segona fase d'exhumació cerca més de 70 víctimes de la repressió franquista, que podrien haver estat enterrades a la fossa comuna del Cementeri Vell de Vila

Els+arque%C3%B2legs+troben+dos+casquets+de+bala+al+Cementeri+Vell+d%27Eivissa

Les feines es desenvolupen just al costat del punt on, el 2018, en la primera intervenció al cementeri, es varen trobar les restes de dues persones que per les seves característiques podrien ser víctimes de la repressió franquista, els seus cranis tenien signes compatibles amb el pas d’un projectil d’arma de foc, d’un fusell, i també es va trobar un casquet de bala.

Però aquestes dues persones no es van poder identificar, a causa del mal estat de les restes. A la primera neteja superficial que s’ha fet aquest dimecres han trobat dos casquets també de fusell que corresponen a l’època. El projecte d’intervenció a aquest cementeri inclou quatre sondejos en diferents zones de la fossa comuna esquerra, aquí on ens trobam. Tota l’excavació es farà de manera manual fins a assolir un metre de fondària per la impossibilitat d’utilitzar maquinària a causa de la topografia del cementeri.

Pràcticament la totalitat d’aquetes 70 persones assassinades entre 1936 i 1937 a Eivissa van ser inscrites als registres civils sense referir la causa de la mort, no es va recollir per la premsa del moment ni apareixen en el llibre d’actes del cementeri, per tant, els investigadors han reconstruït els fets amb testimonis orals i la documentació del Registre Civil.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El vent fa revifar un foc a Cala Rotja, a Fornells

L'origen podria estar en un lamp caigut durant la matinada de dimarts

El temporal marítim obliga a tancar el dic de Son Blanc

La connexió del vaixell Jaume III, que fa dos viatges diaris entre Ciutadella i Alcúdia, s'ha cancel·lat

Comerciants i oposició rebutgen que Ports vulgui convertir les cases recuperades a Fornells en restaurant

La campanya promoguda a partir del rebuig comercial i de l'Entesa ja ha recollit més de mig milenar de signatures