X

Els arquitectes pitiüsos critiquen la legalització de cases a zones inundables perquè “les solucions haurien de ser globals”

Asseguren que el problema més gran es dona a zones urbanes com la ciutat d'Eivissa, on la meitat del municipi està en zona amb risc d'inundació

18/11/2024

Els arquitectes pitiüsos critiquen la legalització de cases a zones inundables perquè “les solucions haurien de ser globals”

45

Els arquitectes de les Pitiüses critiquen la legalització de cases en sòl rústic a zones inundables perquè consideren que les solucions que s’haurien de prendre són globals i no recaure en els propietaris. Destaquen que no s’hauria d’edificar en àrees amb risc d’inundació.

Els murs que s’haurien de construir a habitatges fora d’ordenació a zones inundables en sòl rústic tendrien un impacte sobre el paisatge i contradirien la normativa actual. “Veient el que ha passat a València farien falta murs de metre i mig d’altura, però això és contradictori amb la normativa a sòl rústic, que exigeix que els tancaments siguin amb murs de pedra seca o amb una tanca d’altura màxima d’un metre”, diu la presidenta dels arquitectes pitiüsos, Carmen Navas-Parejo.

Els arquitectes consideren que les mesures que s’haurien de prendre per mirar de prevenir danys en cas d’inundació haurien de ser globals i no individuals de cada propietari. Destaquen que només entre un 5 i un 10 per cent de les zones inundables estan al sòl rústic.

Però el problema més gran es dona a zones urbanes com la ciutat d’Eivissa, on la meitat del municipi té risc d’inundació. La zona és molt àmplia i va del carrer de Bartomeu Rosselló fins a Talamanca, amb infraestructures com la central elèctrica o els ports esportius. En tot cas si s’haguessin de llevar les edificacions actualment construïdes, el cost seria impensable.

18/11/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT