economia

“Els autònoms perillen de desaparèixer”

José Manuel Raya, misser laboralista de DMS Consulting, assegura que la figura dels ERTOS salvarà part del teixit productiu, i l'altre morirà

/EFE.


“No tot està perdut, hi comença a haver activitat”. És la percepció general de José Manuel Raya, misser laboralista de DMS Consulting. En una entrevista a IB3 Ràdio, ha explicat que sector de la construcció, instal·lació i metall, per exemple, són alguns dels sectors més afectats perquè no van poder fer ERTOS generalitzats des del primer dia. També els autònoms, que perillen de desaparèixer perquè els ajuts per aquest sector no són suficients.

“Hi haurà acomiadaments i pèrdues de llocs de feina, però també moltes empreses que estan en ERTO per força major passaran al ERTO per força productiva, a l’hostaleria i al sector turístic sobretot. És a dir, mantendran la suspensió temporal i les reduccions de jornada, no es produiran extincions de contractes els primers mesos d’estiu. N’hi haurà, però no tantes”, ha dit Raya.

“Un dels grans problemes que tendran les empreses que han fet ERTO és que les conseqüències d’acomiadar un treballador que ha estat en ERTO són molt costoses, importants, hauran de tornar les bonificacions de tots els treballadors. Hi ha empreses, per tant, que faran el que sigui per no acomiadar per no assumir les quanties. Les empreses s’ho pensaran molt. La figura dels ERTOS salvarà part del teixit productiu, i l’altre morirà”, ha assegurat.

Sigui com sigui, el misser ha lamentat que “els funcionaris del SEPE van sobrecarregats de feina i hi haurà gent que no cobrarà les prestacions aquest mes, ha dit. Hi ha hagut una falta de previsió de personal”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Audència de Palma rebutja anul·lar la clàusula IRPH de dues hipoteques

El Tribunal considera que els clients foren suficientment informats per part dels bancs

Empreses de restauració i oci treballen per mantenir-se i enfortir-se en la `nova normalitat`

Reconeixen que l'objectiu més important ara és mantenir-se, davant un any que asseguren que ja el tenen perdut

Les Balears lideren l’augment de l’atur a tot l’Estat

Actualment hi ha 74.293 persones sense feina, un 104 per cent més que fa un any

Els sindicats denuncien que la patronal deixa els fixos discontinus fora dels ERTOs

Les empreses es defensen dient que sense ajut de l'Estat és inviable mantenir les cotitzacions per aquests llocs de feina...