X

Els bombers alerten dels majors riscs d’incendi domèstic: estufes, cuines i arbres de nadal

El 70% dels focs s'originen a la sala d'estar i al dormitori, especialment a casa de persones majors

23/11/2023

Els bombers alerten dels majors riscs d’incendi domèstic: estufes, cuines i arbres de nadal

Els mesos de desembre i gener concentren el nombre més gran de víctimes d’incendis domèstics i on hi ha més incidència és entre les persones majors de 65 anys. Ho exposa un informe de la Fundació MAPFRE, que també indica que més del 40% dels incendis amb víctimes s’originen a la sala i un 34%, al dormitori. Per prevenir-los i saber com actuar-hi, els Bombers de Menorca han oferit una xerrada al Club de Jubilats de Ferreries.

Els primers consells són de prevenció. Es recomana instal·lar detectors de fum, separar calefactors i estufes de mobles i roba, comprovar-ne el correcte funcionament, entre altres mesures. A més, les sobrecàrregues elèctriques són l’origen del 20% dels incendis a casa, per la qual cosa es recomana no connectar molts aparells en un mateix endoll i carregar bateries lluny de la porta de sortida per no dificultar el pas en cas d’incendi. A la cuina el perill principal és oblidar-se una paella al foc.

Però si es produeix un incendi a casa el primer que recomanen els bombers mantenir la calma i trucar al 112, des d’on es donaran pautes per tal de poder minimitzar el foc. En cas que no es pugui aturar, s’haurà d’anar confinant l’incendi dins l’habitació on s’estigui produint; tancar portes i finestres, en la mesura que es pugui, i sortir de l’edifici. Si no es pot sortir de l’immoble en flames el consell dels experts és el de tancar-se en una habitació amb finestra a l’exterior, tapar totes les escletxes de les portes que separen de l’incendi i fer-se visibles perquè quan arribin els serveis d’emergència els puguin rescatar.

23/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT