X

Cinc menors entre els migrants arribats ahir a Formentera i que quedaren atrapats en un penya-segat

Els Bombers van haver d'intervenir després que els localitzaren junt amb altres cinc migrants més en una terrassa a 30 metres d'altura i que cap altre efectiu els podia treure d'allà

05/04/2024

Cinc menors entre els migrants arribats ahir a Formentera i que quedaren atrapats en un penya-segat

Moment del rescat dels infants atrapats al penya-segat de la Mola, a Formentera. Foto Bombers de Formentera

Els Bombers de Formentera van haver d’intervenir aquest dijous matí per rescatar un grup de deu persones, cinc d’elles menors d’edat, que havien quedat atrapades en un penya-segat a la zona de Punta Roja, a la Mola, a la costa est de Formentera. Els rescatats formaven part d’un grup de 21 migrants arribats en una embarcació, de manera irregular, en aquesta zona de l’illa.

Segons fonts dels Bombers, el grup de 21 persones va ascendir pel penya-segat, però en un punt determinat, en una terrassa a uns 30 metres d’altura, en van quedar atrapades 10, cinc d’elles menors d’edat (dos joves adolescents de 16 i 17 anys i tres infants de 4, 2 i 1 any). Els altres cinc adults eren dues dones i tres homes.

Els Bombers foren requerits després de constatar que ni els efectius de Salvament Marítim, ni l’helicòpter de la Guàrdia Civil ni les dotacions per terra de la policia local i la Benemèrita, podien actuar per treure les deu persones atrapades. Els Bombers de Formentera mobilitzaren un total de sis efectius -els quatre de guàrdia i altres dos que estaven lliurant- per poder treure, una a una, les persones atrapades.

El rescat es va donar per acabat al voltant de les 4 de l’horabaixa. Aquest dijous han arribat a l’illa de Formentera un total de quatre embarcacions amb 65 persones a bord en distints punts de la costa de l’illa.

Notícies relacionades >

05/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT