Els bombers reivindiquen als carrers una llei del foc

Critiquen que actualment no es prioritzen els recursos de les Illes a l'hora de gestionar catàstrofes 


Els diferents col·lectius de bombers de Mallorca —Consell, Palma, Aeroport i Ibanat— recorren, des de les 10 del matí, els principals carrers de la capital balear per reivindicar l’aprovació de la llei del foc, una “promesa electoral del Govern de la qual encara no saben res”. En el cas  d’Eivissa, Maó i Ciutadella, s’han concentrat a les portes dels diferents parcs.  Estan convocats per tres sindicats: CSIF, Comissions Obreres i l’Agrupació de Bombers de Palma. Es tracta d’una “mobilització històrica” amb la qual reclamen una normativa que permeti optimitzar recursos i millorar la coordinació entre els diferents cossos.

Una llei que, precisament, el Govern de Francina Armengol es va comprometre a tirar endavant a principi de legislatura. Tres anys després, segons denuncien els bombers, “roman totalment paralitzada”. Els professionals en la previsió i extinció d’incendis la reivindiquen des de 2005.

 

Prioritzar els efectius de fora, una “errada”, segons els bombers

Quan hi ha catàstrofes, com la torrentada de Sant Llorenç del Cardassar, el comandament el pren la comunitat autònoma i ha de coordinar els diferents cossos. Lamenten, però, que en aquesta ocasió la Direcció General d’Emergències va prioritzar els recursos que venien fora de les Illes. “Demanen que s’explotin primer tots els recursos dins de les illes, mentre es demana ajuda a fora. Els primers moments són fonamentals i, si hem d’esperar que vengui la Unitat Militar d’Emergències, —que es pot torbar 9 hores— estam deixant d’oferir una assistència crucial”, ha explicat Jesús Gómez, membre de la Plataforma de Bombers de Mallorca a IB3 Ràdio.

Sergi Morcillo, de l’Agrupació de Bombers de Palma, assegura tenir un “sentiment d’impotència”: “Hi ha urgències i no ens criden. S’estimen més esperar que arribin els efectius de l’UME”, ha assegurat.

 


Escolta aquí la intervenció a l’Informatiu Matí d’Ib3 Ràdio 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Presó provisional sense fiança per un dels dos detinguts per calar foc a una fusteria de Montuïri

Es calcula que els danys provocats pel foc ascendeixen superen els 60.000 euros

El Recinte de Fires d’Eivissa acollirà la majoria d’actes de l’1 de març

Un mercat artesanal, actuacions musicals, jocs per als més petits i un dinar popular amb 'frita de porc'.

Palop aposta pel triomf a El Ejido

Després d'una derrota i un empat, l'Eivissa vol tornar a guanyar lluny de Can Misses