món

Els britànics no residents passen a ser ciutadans extracomunitaris

Aquest divendres es fa efectiva la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Els britànics residents a les Illes mantenen els drets que havien tingut fins ara però per a la resta es complica la situació.


D’aquí unes hores acaba el periode transitori, després del qual el Regne Unit deixa de formar part de la Unió Europea. Passa a ser considerat “Tercer País”. L’advocat  Daniel Olabarria diu que els britànics residents a les Illes mantindran tots els seus drets. Però explica que la situació es complica per als que no són residents i passen llargues temporades a les Balears. Poden estar aquí  com a màxim 90 dies dins un periode de 6 mesos. “A partir d’ara -diu- seran ciutadans extracomunitaris. Si necessiten passar aquí un període més llarg, necessiten un visat, una targeta de residència temporal o un permís de treball”.

Canvis per als turistes

Pel que fa al turisme, l’advocat assenyala que a partir de l’any que ve els britànics ho tenen més complicat per viatjar a països de la Unió Europea. Els requeriran que el seu passaport tingui més de 6 mesos de vigència, els aplicaran nous controls fronterers i és possible que hagin de mostrar el bitllet d’anada i tornada. A més, no disposaran de roaming gratuït. També serà més complicat el procediment burocràtic per poder traslladar mascotes.

Pel que fa al permís de conduir britànic, només serveix per circular a les Illes un màxim de 6 mesos. Després, deixa de tenir validesa.

Illencs al Regne Unit

En referència als balears que viuen al Regne Unit, tenen dues possibilitats: poden obtenir un permís permanent de residència, si fa més de 5 anys que resideixen al país, o un permís temporal si fa manco temps que hi viuen.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Djokovic perd la batalla judicial contra Austràlia i serà deportat

No podrà defensar el seu títol en l'Obert d'Austràlia que comença aquest dilluns

Fum verd a les torres de defensa per reivindicar els drets humans

El fum ha cobert el paisatge amb l'encesa de bengales a diverses torres de defensa, talaies, talaiots, castells i campanars...

Es compleixen deu anys del naufragi del Costa Concòrdia en què moriren 32 persones

El pròxim 17 de maig es compliran cinc anys dels 16 als quals el capità, Francesco Schettino, va ser condemnat...

Johnson demana perdó per una festa a Downing Street mentre l’oposició li reclama la dimissió

Amb la seva credibilitat baix mínims, el primer ministre britànic ha donat explicacions a la Cambra dels Comuns, per primera...