X

Els camps de golf de Mallorca afronten la temporada amb bones previsions

L'associació de camps de golf insisteix que utilitzen aigua reciclada i que inverteixen a informatitzar els sistemes de reg i a utilitzar menys aigua i reduir les àrees que reguen

21/05/2023

Els camps de golf de Mallorca afronten la temporada amb bones previsions

Ana Batuecas

Els camps de golf de Mallorca esperen millorar aquest 2023 els resultats obtenguts l’any passat. El 2022 facturaren uns 80 milions d’euros. La demanda ja va superar la d’abans de la pandèmia, però els costos s’han disparat. Tot i les bones expectatives, el sector mira al futur amb incertesa.

L’ocupació mitjana anual dels camps de golf de Mallorca és del 40%. El sector hi veu marge de creixement de novembre a febrer.

El golf defensa el seu paper desestacionalitzador així com l’impacte en la resta de l’economia. Segons un estudi, per cada euro que un jugador es gasta dins el golf, en gasta 7 a fora. Més de 500 milions d’euros d’impacte als negocis de l’illa.

L’associació de camps de golf insisteix que utilitzen aigua reciclada

El sector defensa que s’inverteix en sostenibilitat i recorda que l’aigua que utilitzen és regenerada. Els negocis inverteixen a informatitzar els sistemes de reg, instal·lar aspersors més eficients, a sembrar varietats de gespa que requereixen menys aigua i també han reduït les àrees del camp que reguen.

Els camps de golf de les Balears consumeixen anualment 9 hectòmetres cúbics d’aigua regenerada: 9 milions de litres. Perquè ens en facem una idea, més o manco, la mateixa quantitat que el Gorg Blau i Cúber plens.

La normativa obliga els camps de golf a regar amb aigües regenerades. Hi ha excepcions. A Mallorca, un camp de golf té un permís antic, per consumir mig hectòmetre d’aigua subterrània. Un altre té una concessió per fer-ne servir de dessalinitzada i un altre està en tràmits per obtenir-ne el permís, durant dos anys, només en casos excepcionals si quedàs sense la possibilitat d’accedir a aigua depurada. Tot tramitat abans que la revisió del pla hidrològic tancàs aquesta possibilitat.

Segons la directora de Recursos Hídrics, de fet, des del 2020 el camp de golf amb autorització no compra aigua dessalinitzada i el que tramita el permís no creu que la pugui fer servir mai, ja que, en aquest cas, només podria fer-ho, si s’esgotàs l’accés a l’aigua depurada.

21/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris