política

Els càrrecs de confiança del Consell de Mallorca cobraran un 5% més

La distribució de càrrecs, i les retribucions dels salaris, han centrat la primera sessió plenària de la legislatura

Els+c%C3%A0rrecs+de+confian%C3%A7a+del+Consell+de+Mallorca+cobraran+un+5%25+m%C3%A9s

El Consell de Mallorca ja té aprovat el nou organigrama de la institució. La presidenta, Catalina Cladera, ha defensat la incorporació de 6 alts càrrecs més, que suposen un cost de 323.000 euros anuals

Però el Partit Popular recrimina l’augment de càrrecs, tant els de confiança, com els de la corporació.

Amb 20 vots a favor i 13 abstencions han quedat aprovades les retribucions brutes anuals del personal eventual. En concret, 30 d’aquests llocs veuen augmentat el seu salari un 5% respecte de la passada legislatura. Els càrrecs vinculats a les conselleries superen els 45.000 euros. En canvi, els assessors dels grups polítics estan per davall dels 31.000.

Pel que fa als sous dels alts càrrecs de la corporació, aquests es mantenen congelats. Rebran les mateixes quantitats brutes anuals que els seus antecessors. La presidenta continuarà cobrant poc més de 67.000 euros i les vicepresidentes 64.000. Els consellers executius i els portaveus dels grups polítics rebran el mateix sou. Directors insulars i secretaris tècnics també tenen les remuneracions equiparades.

Per altra banda, PP i Ciutadans han arribat a un acord per repartir-se les dedicacions. Finalment, els populars cediran a Ciutadans una dedicació parcial. Un punt en el qual han implicat el PI.

En la sessió d’avui ha pres possessió com a consellera electa de Més per Mallorca l’exbatlessa de Búger, Liniu Siquier, en substitució de Vicenç Vidal.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Nou assassinat masclista a Madrid

La víctima estava registrada al sistema de seguiment integral i tenia un fill menor d'edat

El Pi i Ciutadans descarten unir-se al projecte del PP ‘Balears Suma’

Biel Company ha fet una crida a tota la gent que va partir de la formació per tornar-hi en aquesta...