món

Els casos globals de COVID-19 ja han superat els 13,8 milions

El focus de la pandèmia es troba en el continent americà

Els+casos+globals+de+COVID-19+ja+han+superat+els+13%2C8+milions

Els casos globals de COVID-19 ja han superat els 13,8 milions. En les darreres 24 hores s’ha registrat, però, un lleuger alentiment de nous contagis després de declarar-se 185.000 casos enfront dels més de 230.000 notificats el cap de setmana passat. Els morts per COVID-19 ja superen els 590.000.

El focus de la pandèmia es troba en el continent americà, que ha superat els set milions de casos. El Brasil ha sobrepassat els 2 milions i suma prop de 77.000 morts. Mentre, però, el president Jair Bolsonaro, que continua en aïllament després de donar positiu per coronavirus, ha tornat defensar que els efectes econòmics del confinament maten més que la malaltia.

Bolsonaro ha afirmat que “No podem continuar sufocant l’economia. La manca d’ingressos, la manca d’ocupació mata. Mata més que el virus”.

A Àsia, l’Índia ha superat el milió de casos de COVID-19 i és el tercer país més afectat pel coronavirus a tot el món, per darrere dels Estats Units i el Brasil, i manté una corba ascendent de noves infeccions. La xifra de morts s’ha situat per damunt dels 25.600. Des que el país va aixecar el confinament estricte, els contagis s’han gairebé quadruplicat.

Mentrestant, Sud-àfrica és el país més colpejat en el continent africà. En les darreres hores ha registrat un rècord de 216 morts per coronavirus, la qual cosa eleva el total de defuncions a 4.700, mentre que el total de casos detectats ja freguen els 325.000.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

75 aniversari del llançament de la bomba d’Hiroshima

Crida per un món unit contra les agressions i lliure d'armes nuclears

Creix la por a una segona onada de contagis per coronavirus a Europa

Donald Trump defensa que els infants són "gairebé immunes" a la COVID-19 i creu que el coronavirus arribarà a "desaparèixer"

La investigació apunta a una negligència com a causa de l’explosió de Beirut

Les 2.700 tones de nitrat d'amoni estaven emmagatzemades amb material pirotècnic

El Líban cerca els supervivents entre els enderrocs i els culpables de les explosions a Beirut

El president de França, Emmanuel Macron, ha arribat avui a la capital libanesa per mobilitzar l'ajuda internacional