SOCIETAT

Els cavallers de Sant Joan davallen cap a Ciutadella deixant enllestida la feina als llocs

Així s'ha viscut el matí del dissabte de Sant Joan a Son Quart, d'on sortiran quatre cavallers


Al lloc de Son Quart és un dia de moltes emocions. L’amo Siscu Bosch fa 23 anys que surt per Sant Joan i enguany ho farà amb tres dels seus quatre fills, de 22, 20 i 19 anys i també pagesos.

A primera hora d’aquest dissabte de Sant Joan han fet net en Dunquet i en Lucero. Tot i ser un dia especial per aquesta família pagesa, els preparatius s’afegeixen a les feines del lloc, que no pot quedar desatès. L’amo programa la munyida de les vaques de tal manera que no coincideixi amb la festa.

Durant dos dies, viuran entre la casa del lloc i la posada que tenen dins Ciutadella. On s’hi traslladen amb cavalls i tot, i on s’acabaran de vestir els cavallers. Madona, Catalina Pons, explica que enguany han hagut de comprar vestits nous, perquè en dos anys, els joves cavallers han crescut.

Mentrestant, al poble, la gent escalfa motors a la plaça des Peix amb el cant alegre de les havaneres. Ciutadella torna a recuperar aquesta festa on els pagesos i els seus cavalls seran els encarregats de retornar l’alegria després de dos anys sense Sant Joan.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |