X

Els cellers pateixen l’encariment i la manca d’estoc d’ampolles de vidre i caixes de cartró

La previsió d'un increment del preu del 20 per cent del vidre l'any que ve ha generat més demanda

18/11/2021

Els cellers pateixen l’encariment i la manca d’estoc d’ampolles de vidre i caixes de cartró

Esther Matutes

En aquest celler d’Algaida pateixen problemes a l’hora d’embotellar i empaquetar el vi. Els proveïdors d’ampolles els expliquen que no donen l’abast per a tota la demanda que reben.
L’associació de fabricants de vidre atribueix aquesta situació a un repunt de demanda transitori, a causa de l’augment de compres per por a la pujada de preus i per problemes en el transport dels subministraments. Un increment de preus que es preveu que sigui, de cara a l’any que ve, d’entre el 15 i el 20 per cent.
I això els ha suposat haver de canviar el sistema de fer feina, i treballar amb més previsió. Si abans una comanda d’ampolles els arribava en una o dues setmanes, ara pot arribar a tardar fins a dos mesos.
Amb el cartó per emmagatzemar les capses, també hi ha problemes, sobretot per les pujades de preu. També en aquest cas, es preveu que costi un 20 per cent més.
I també tenen problemes amb les càpsules personalitzades que empren per recobrir les botelles, que s’han encarit un 50 per cent i ara també tardaran a arribar uns quatre mesos, segons els han dit els proveïdors, a causa de la manca d’alumini i estany.
Amb tota aquesta situació, asseguren que l’any que ve hauran de recalcular tots els costos i analitzar si han d’apujar el preu del vi en el futur.

18/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris