menorca

Els centres comercials hauran de controlar l’aforament a partir d’aquest dilluns

No només hi haurà un màxim d'ocupació del 30% per a cada centre comercial, sinó que cada botiga també haurà de controlar el límit de cada local, que serà del 40%

Els+centres+comercials+hauran+de+controlar+l%27aforament+a+partir+d%27aquest+dilluns

Els centres comercials que obrin aquest dilluns a les illes hauran de tancar les zones infantils i les zones de descans, instal·lar mampares de metacrilat en llocs d’informació i atenció al públic o establir un sistema de comptatge de persones i mesures de control de distanciament social, inclòs l’aparcament.

En la fase 2, es contempla l’obertura de l’espai interior de locals de comerç minorista, amb un aforament limitat al 40% i horari preferent per a majors, i l’obertura de centres o parcs comercials, prohibint la permanència en les zones comunes o àrees recreatives.

El personal de seguretat controlarà que es respecti la distància mínima i dispersarà grups de més de dues persones que circulin pel centre, prestant especial atenció a zones d’escales mecàniques i ascensors.

Així mateix, aconsella la col·locació de vinils indicant la distància de seguretat en escales, ascensors, condícies o taulell de benvinguda, així com la desinfecció completa del centre comercial abans de l’obertura, prestant especial atenció a la neteja de les àrees públiques (aparcament, àrees de descans o banys) i dels molls de càrrega i punts de residus.

En la zona d’aparcament, a més de la desinfecció continuada dels punts de contacte habituals i posada a la disposició del client de gel hidroalcohòlic a l’abast, l’Executiu aconsella fomentar el pagament per mitjans electrònics sense contacte.

Igualment, recomana la instal·lació de mampares de metacrilat en llocs d’informació i atenció al públic, així com de dispensadors de gels en diversos punts del centre i especialment en entrades, condícies, punts d’atenció i ascensors, verificant regularment el seu correcte funcionament.

També s’aconsella el tancament de zones infantils o qualsevol altra zona dedicada a alguna activitat del tipus no permesa segons la fase de desescalada d’aquest moment. Les àrees de descans també romandran tancades o es limitaran de manera que es garanteixi el compliment de la distància de seguretat.

Igualment, es recomana la desactivació de directoris digitals i suports en pantalles tàctils interactives i neteja i desinfecció contínua fins i tot estant desactivades.

Així mateix, els centres comercials hauran de suspendre activitats dins del centre que puguin ocasionar formació de grups de persones (esdeveniments, promocions, activitats culturals).

El Govern aconsella, a més, la senyalització amb vinils en el sòl marcant la distància de seguretat entre clients a l’entrada d’hipermercat, condícies, i altres zones de gran afluència, el lliurament d’un protocol de mesures a cada establiment comercial del centre i l’ús de sistemes de vídeo vigilància per a seguiment de les mesures de distanciament i sanitàries.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca recupera un segle de documentació de totes les empreses que han fonamentat la seva indústria

Els primers documents oficials daten del 1919, moment històric molt marcat per la grip espanyola

La pandèmia provoca canvis en la selectivitat a Menorca

Els 445 alumnes inscrits estan convocats a la sala Multifuncional del Canal Salat de Ciutadella i al recinte firal de Maó

Maó canviarà dimecres la circulació del port per segona vegada aquest estiu

A l'octubre es produiran altres canvis, que el consistori anuncia que seran consensuats amb totes les parts

Hotelers i restauradors de Menorca confien la recuperació en el turisme nacional

Tot i l'obertura aquest cap de setmana d'una cinquantena d'allotjaments, moltes urbanitzacions encara tenen la majoria de negocis tancats