societat

Els centres educatius preparen el proper curs amb els nous protocols sanitaris

La intenció és retornar a les aules amb la màxima presencialitat i reduir la distància de seguretat


Els centres educatius de les Illes ja preparen el pròxim curs escolar, que començarà el 10 de setembre. Ho fan tenint en compte els darrers protocols sanitaris que apunten a la reducció de la distància de seguretat a 1,2 metres, al manteniment de la ventilació i a l’us de la mascareta.

En declaracions a IB3 Ràdio, el president de l’Associació de Directors de secundària de Mallorca, Joan Ramon Xamena, ha explicat que “amb la conselleria d’Educació ja hem fet feina amb l’organització dels grups que ha de tenir cada centre. Després la conselleria establirà un poc més quina ha de ser l’organització i si s’ha de modificar qualque protocol sanitari contra la Covid-19”.

Segons Xamena, el proper curs es tornarà a les ràtios d’abans de la pandèmia. El president d’ADESMA afirma que “la reducció de les ràtios d’alumnes topa amb un problema endèmic del sistema educatiu de les illes que és la manca d’espai“.

La intenció del Ministeri d’Educació i la conselleria de Martí March és tornar a la presencialitat al setembre. Xamena afirma que el retorn a la presencialitat pel curs 2021-2022 és positiu, ja que la semipresencialitat ha suposat una pèrdua de la qualitat educativa i ha generat desigualtats entre centres. “Cada centre haurà d’avaluar què ha suposat pels alumnes la semipresencialitat”, detalla. Tot i la pèrdua de la qualitat educativa amb la semipresencialitat, Xamena destaca que els alumnes han tornat més organitzats amb aquest sistema.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fins quan serà obligatòria la mascareta en exteriors?

Arranz: "Per a nosaltres, per la situació de la incidència a Balears, no suposaria un problema greu"

El ritme de vacunació a les Illes Balears: 28% de la població diana

Ahir es varen administrar més de 15.000 dosis d'alguna de les vacunes contra la Covid-19 a les Balears. La incidència...

Segon any sense Sant Joan de Ciutadella i un gran reforç policial

Es duplica el nombre d'agents i es triplica, fins als 16 policies locals, en els dies punts, 23 i 24

James Carrington, exdomador: “Un lleó a la selva viu 14 anys, en captivitat en pot arribar a viure 24”

El que va ser l'empresari circense més important d'Europa diu que "els circs estan condemnats a la ruïna"