X

Els centres públics i concertats de secundària tendran psicòlegs a partir del curs 2024-25

La mesura s'emmarca dins el nou Pla Estratègic Interinstitucional de Salut Mental

12/02/2024

Redacció

El pròxim curs escolar, els 244 centres de secundària públics i concertats de les Illes tendran un psicòleg. Aquest és el primer avanç que el Govern ha fet del nou Pla Estratègic de Salut Mental. Un pla que s’elaborarà al llarg d’enguany i que preveu abastar l’àmbit sanitari, però també el d’afers socials i el d’educació.

Per aquest motiu, avui dilluns s’han reunit una bona part dels implicats en el desenvolupament d’aquest nou pla de Salut Mental, entre els quals l’excoordinador autonòmic, Oriol Lafau, i la coordinadora actual, Carme Bosch.

A les Illes, 50.000 persones pateixen alguna malaltia de salut mental, 150.000 prenen medicació per alguna patologia relacionada i el passat 2022 un centenar de persones moriren a causa de suïcidi a la nostra comunitat autònoma.

Per això, s’ha anunciat que el pròxim curs escolar els 144 centres públics de secundària i els 100 col·legis concertats que ofereixen aquests cicles a les Illes tendran un psicòleg al centre. Es preveu que el Pla Estratègic Interinstitucional de Salut Mental estigui enllestit a final d’enguany.

12/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris