SOCIETAT

Els balears ja poden adquirir els seus medicaments a la Península amb la targeta sanitària

11 persones ja han adquirit avui fàrmacs a d'altres comunitats de l'Estat


Els ciutadans de les Balears ja poden adquirir la medicació a les farmàcies d’altres comunitats autònomes fent ús de la targeta sanitària, a excepció d’Andalusia, Madrid i Ceuta i Melilla. Al mateix temps, els visitants d’altres indrets de l’Estat podran retirar a les Illes els seus medicaments. La mesura ha entrat en vigor aquest dematí. 11 ciutadans de Balears ja han adquirit fàrmacs a d’altres comunitats de l’Estat fins avui migdia, mentre 8 persones provinents d’altres comunitats han comprat els seus medicaments a les Illes.

Segons ha explicat aquest dilluns la consellera de Salut, Patricia Gómez, aquesta “interoperativitat” entre comunitats evitarà l’acumulació de medicaments i agilitzarà els tràmits administratius. Per altra banda, els ciutadans amb malalties cròniques que siguin fora de la seva comunitat, per exemple, ja no hauran de demanar cita al metge tan sols per obtenir la recepta mèdica.

18.371 persones de Balears que l’any passat es traslladaren a la Península varen necessitar assistència mèdica. Aquesta xifra reflecteix, segons la consellera, la importància de facilitar l’intercanvi d’informació sobre els medicaments en àmbit nacional.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |