espanya

Els col·legis electorals tanquen a Catalunya amb un gran descens de participació

A les 18 hores se situava en el 45,72%, 22,5 punts menys que en les autonòmiques de 2017


Els col·legis de les eleccions al Parlament de Catalunya han tancat a les 20 hores com estava previst inicialment. Les Juntes Electorals han decidit no retardar el procés de recompte tot i que en alguns col·legis han començat les votacions més tard de l’habitual per l’absència d’alguns dels membres de les meses.

La participació a les 18 hores se situava en el 45,72%, 22,5 punts menys que en les autonòmiques de 2017, quan a aquesta hora aconseguia ja el 68,26%, un any en què l’afluència a les urnes va aconseguir un rècord del 79% al final de la jornada.

Segons el segon avanç de participació difós per la Generalitat, per demarcacions, a Barcelona aconseguia a aquesta hora el 45,92%, 22,66 punts menys que en 2017; a Girona, el 47,04%, 21,12 punts menys que les anteriors; a Tarragona, el 42,84%, 24 punts menys que fa una mica més de tres anys; i finalment, a Lleida, del 46,16%, 20,49 punts per sota dels últims comicis autonòmics.

Poc abans de les 19, els membres de les meses han hagut de posar-se els equips de protecció individual. La darrera hora de votació ha estat reservada per a persones infectades, o que hagin estat en contacte amb casos de coronavirus.

La distància de seguretat i l’obligació d’esperar a fora han donat lloc a llargues coes durant tota la jornada. S’ha votat a grans espais, com poliesportius i, fins i tot, a esglésies i les oficines del Camp Nou.

Hi ha hagut responsables de seguretat sanitària a cada col·legi. A l’entrada, vigilaven que tothom es desinfectés les mans. I una aplicació informava en cada moment de quin era el temps d’espera.

Els carters han duit més vots per correu que mai: més de 260.000. Molts suplents han hagut de quedar finalment a les meses, com l’expresident José Montilla.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |