espanya

Els col·legis electorals tanquen a Catalunya amb un gran descens de participació

A les 18 hores se situava en el 45,72%, 22,5 punts menys que en les autonòmiques de 2017


Els col·legis de les eleccions al Parlament de Catalunya han tancat a les 20 hores com estava previst inicialment. Les Juntes Electorals han decidit no retardar el procés de recompte tot i que en alguns col·legis han començat les votacions més tard de l’habitual per l’absència d’alguns dels membres de les meses.

La participació a les 18 hores se situava en el 45,72%, 22,5 punts menys que en les autonòmiques de 2017, quan a aquesta hora aconseguia ja el 68,26%, un any en què l’afluència a les urnes va aconseguir un rècord del 79% al final de la jornada.

Segons el segon avanç de participació difós per la Generalitat, per demarcacions, a Barcelona aconseguia a aquesta hora el 45,92%, 22,66 punts menys que en 2017; a Girona, el 47,04%, 21,12 punts menys que les anteriors; a Tarragona, el 42,84%, 24 punts menys que fa una mica més de tres anys; i finalment, a Lleida, del 46,16%, 20,49 punts per sota dels últims comicis autonòmics.

Poc abans de les 19, els membres de les meses han hagut de posar-se els equips de protecció individual. La darrera hora de votació ha estat reservada per a persones infectades, o que hagin estat en contacte amb casos de coronavirus.

La distància de seguretat i l’obligació d’esperar a fora han donat lloc a llargues coes durant tota la jornada. S’ha votat a grans espais, com poliesportius i, fins i tot, a esglésies i les oficines del Camp Nou.

Hi ha hagut responsables de seguretat sanitària a cada col·legi. A l’entrada, vigilaven que tothom es desinfectés les mans. I una aplicació informava en cada moment de quin era el temps d’espera.

Els carters han duit més vots per correu que mai: més de 260.000. Molts suplents han hagut de quedar finalment a les meses, com l’expresident José Montilla.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Incendien un furgó amb un policia dins en una nova nit d’aldarulls a Barcelona

Catorze persones van ser detingudes, i ja són quasi 140 els arrestos per actes vandàlics a Catalunya des de l'empresonament...

Manifestacions arreu del país contra la privatització de la sanitat

La Coordinadora Antiprivatització vincula l'alta incidència de coronavirus al país amb una feblesa de la sanitat pública

El Corte Inglés es compromet que les 3.000 baixes de la plantilla siguin “voluntàries”

Els sindicats han destacat "el tarannà dialogant" de l'empresa

Manifestacions en favor de la sanitat pública a diverses ciutats

Les ha convocades de manera simultània la Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat