X

Els comerciants adverteixen que no arriben a temps per adequar instal·lacions tal com marca el decret energètic

Segons AFEDECO, manco del 30% dels establiments no tenen cap tipus de mesura d'estalvi

30/09/2022

Els comerciants adverteixen que no arriben a temps per adequar instal·lacions tal com marca el decret energètic

Avui és la data límit perquè tots els establiments tenguin instal·lat un sistema automàtic de portes o una cortina d’aire. Unes mesures d’estalvi energètic que es van aprovar l’agost juntament amb el topall dels termòstats en els aires condicionats i la condició d’apagar els llums dels aparadors per la nit. Els comerciants, però, adverteixen: no arribaran a temps al compliment de la mesura per  per la manca de personal per fer les instal·lacions.

“Sé de gent a qui s’ha donat un termini d’entrega de les portes de fins a dos i tres mesos, i encara més… I això només quant a l’entrega del material perquè després s’haurà de fer el muntatge… S’està fent feina, hi estam al damunt i la conselleria n’està informada”, explica el president de la patronal del petit i mitjà comerç Pimeco, Toni Fuster. També es parla d’altres dificultats a l’hora de fer l’adaptació: “Hi ha molts de comerços que no poden complir, són molt antics i no poden fer la instal·lació per falta d’espai… El que han de fer és posar-se amb les grans superfícies i no tocar els nassos a tothom de cop… Comencen la casa per la teulada”, diu un comerciant. D’altres, directament no se n’havien temut.

El sector es troba en espera que el Govern obri (previsiblement a l’octubre) una línia d’ajut d’1,4 milions d’euros, que s’ha demanat a Madrid pujar fins els 3, per fer front a la despesa que suposa. A més, la direcció general de Comerç té previst obrir l’any que ve una línia pròpia de subvencions per a l’eficiència energètica del comerç “al detall i emblemàtic”, informa el seu director, Miquel Pinyol.

Segons la Federació de comerciants de les Illes Afedeco, manco del 30% dels establiments no tenen cap tipus de mesura d’estalvi i el seu president, Toni Gayà, diu que els propietaris són els primers interessats en estalviar en la factura de la llum.

30/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT