X

Els conductors de tren i metro ja plantegen vaga per Nadal i la nit de Cap d’Any

Les negociacions entre comitè d'empresa i Govern continuen estancades amb una nova aturada parcial aquest dimecres

24/11/2021

Els conductors de tren i metro ja plantegen vaga per Nadal i la nit de Cap d’Any

Nova jornada de vaga dels treballadors dels Serveis Ferroviaris de Mallorca. Les aturades han començat aquest dimecres a les 5 i mitja de la matinada i acabaran a l’horabaixa, amb 17 trajectes cancel.lats. Tot això, mentre els treballadors del tren i metro de Mallorca plantegen noves mobilitzacions al desembre que acabaran amb una aturada de més de 5 hores la nit de Cap d’Any.

En concret, el comitè d’empresa ha anunciat aturades parcials per als dies 3, 9, 14, 16, 19, 25, 27 de desembre i l’1 de gener. El dia de Nadal i el de Cap d’Any, la previsió de vaga és de les 12 de la nit fins a les cinc de la matinada. De totes maneres, la direcció de l’SFM ja ha avisat que, donat el context d’acceleració de contagis de coronavirus i l’anunci de vaga, no hi ha encara una decisió presa sobre si es donarà aquest servei nocturn especial com altres anys.

L’anunci de vaga per festes arriba després de diverses reunions entre el comitè d’empresa i el Govern, la darrera dilluns passat. Segons els treballadors, tot i la bona voluntat de l’executiu, les seves reivindicacions segueixen enfora de resoldre’s. Unes reivindicacions que passen pel model d’explotació del futur tramvia de Palma i una millora del servei públic ferroviari. “És cert que s’han obert moltes vies de diàleg, la intenció és bona, hi ha ganes de fer feina, però de moment és impossible trobar una solució que ens satisfaci a curt termini”, ha explicat Ricardo Más, president del comitè d’empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca.

24/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris