economia

Els constructors es reivindiquen com a motor econòmic

La xifra total d'inversió a les Balears ha estat de 1.713 milions, un 23 per cent menys que el 2019

Els+constructors+es+reivindiquen+com+a+motor+econ%C3%B2mic

La presidenta de l’Associació de Constructors de les Balears, Fanny Alba, ha afirmat que “la pandèmia ha enfonsat l’activitat econòmica de Balears” i la construcció també s’ha vist perjudicada “tot i que amb dades menys negatives que altres sectors”.

De fet, el sector de la construcció s’ha reivindicat com a motor d’impuls immediat de l’economia i de la contractació de treballadors a les Illes.

Però, per aconseguir-ho, des de l’associació han reclamat a les administracions més voluntat política i menys traves administratives. Alba ha argumentat que només amb la tramitació de les llicències que es troben frenades a les administracions “es generaria una gran activitat de forma immediata que repercutiria en la creació de feina”.

L’informe de conjuntura del 2020 i de previsions del 2021 constata una tendència a la baixa de l’activitat per la caiguda de projectes i visats. El sector ha assegurat que la situació és evident. La presidenta dels constructors ha dit que “la construcció d’habitatges és menys de la meitat que abans del boom immobiliari” i el dèficit de més de 15.000 habitatges “augmenta any rere any”, ha afirmat. Segons els constructors, l’any 2020 només varen projectar-se 3.500 habitatges. A més, han explicat que la promoció d’habitatge públic no cobreix les necessitats socials de les Illes, la qual cosa “obliga a afavorir la promoció privada impedida per l’elevat preu del sòl i la manca d’ajudes”. La xifra total d’inversió a les Balears ha estat de 1.713 milions, un 23 per cent menys que el 2019.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els treballadors mantenen la vaga de recollida de fems a Son Servera

La plantilla demana que en espera que s'apliqui el conveni autonòmic, s'actualitzin les taules salarials

L’IPC augmenta el març un 1,6%, la pujada anual més alta des d’abril de 2019

La dada suposa un canvi de tendència respecte a les xifres negatives de 2020