X

Els constructors impugnen les obres del metro al Parc Bit davant el TSJIB

L'Associació de Constructors de les Balears assegura que els preus de licitació estan 6 milions per davall del cost real només tenint en compte els materials

05/05/2022

Els constructors impugnen les obres del metro al Parc Bit davant el TSJIB

L’Associació de Constructors de les Balears ha recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) contra la licitació de les obres del metro fins al Parc Bit de Palma. Els constructors també han demanat la suspensió cautelar d’aquesta licitació del Govern. Diuen que ho han fet per impugnar la diferència entre el preu de licitació dels materials i el seu cost actual.

L’encariment d’entre el 250%  i el 450% de materials com l’acer i el formigó respecte d’agost de 2021, quan es va publicar la licitació, suposa unes pèrdues superiors a 6 milions d’euros per a qualsevol constructor que hi vulgui optar, segons els seus càlculs. Per això, expliquen, no hi ha cap empresa de les Illes que s’hagi presentat al concurs.

La Conselleria de Mobilitat lamenta que els constructors hagin decidit anar als tribunals, i assegura que no posa en risc la realització d’aquest projecte de 20 milions d’euros que està finançat amb fons europeus Next Generation. Aquests fons preveuen que els fons han d’estar compromesos abans que acabi 2023 i les obres han d’estar executades abans de 2027. En cas contrari, els fons s’haurien de tornar a Brussel·les.

05/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT