Els controladors aeris tanquen un acord amb la fiscalia i es declaren culpables d’un delicte d’abandonament del servei

Balears és l'única comunitat on seran jutjats per sedició. A la resta de l'Estat, les causes s'han arxivat


Els 82 controladors aeris de les Balears que varen fer una aturada durant el pont de la Constitució de l’any 2010 mantenen que no varen cometre cap acció punible. Parlam del grup de treballadors que el dia 3 de desembre de 2010, dia que arrencava el pont de la Constitució, varen causar baixes massives, provocant centenars de cancel·lacions a les Balears, i arreu l’Estat, i fins i tot el tancament de l’espai aeri espanyol. El portaveu del sindicat USCA, Daniel Zamit, en declaracions a IB3 Ràdio, assegura que no entén per què a les Illes els 82 controladors relacionats amb aquesta situació seran jutjats a partir d’avui per sedició, quan a la resta de l’Estat les causes han estat arxivades.

A més, el fet que a les Balears siguin jutjats a partir d’aquest dilluns per sedició provocarà que la majoria -i pot ser tots- es declarin culpables “d’abandonament de funcions”. Això els permetria assolir un pacte amb la Fiscalia, que els faria pagar multes però els evitarà enfrontar-se als 4 anys de presó que els podria suposar una condemna per sedició. “Assumir l’abandonament de funcions és una solució amarga”, ha dit avui el portaveu dels controladors.

 

Possible pacte amb la fiscalia

75 dels acusats podrien arribar a un acord amb el Ministeri Públic. Estarien disposats a admetre un delicte d’abandonament de funcions i fer front al pagament de les indemnitzacions sol·licitades per les acusacions particulars.  L’acord, però, ha de ser conjunt segons ha posat com a condició la Fiscalia. Si no hi hagués pacte, els professionals només declararan breument a les seves defenses per dir que estan d’acord amb els fets, però no amb la qualificació.

Els acusats compareixeran davant el jutge de manera esglaonada per no afectar la plantilla i la feina diària a la torre de control dels aeroports de les Illes. Hi ha 17 sesions programades per dur a terme les vistes. Ara per ara, la previsió del tribunal abarca les sesions del 8 a l’11 d’octubre. Estan previstes compareixences en grups de 20 persones al llarg de la setmana per garantir el servei a les torres de control .

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |