societat

Els cooperants a Llatinoamèrica demanen que la Covid-19 no rebaixi els ajuts

Cinc entitats llatinoamericanes es sumen a la campanya #CooperarNovaNormalitat i demanen al Govern de les Illes Balears mantenir els compromisos internacionals

La cooperació en el desenvolupament reclama que la COVID-19 no afecti els ajuts dels països desenvolupats


Davant la crisi econòmica protagonitzada per la Covid19, a principis d’estiu la Coordinadora d’ONGD – Illes Balears (CONGDIB) va llençar la campanya #ComunicarNovaNormalitat. Una campanya que, sota el lema «No deixem ningú enrere», suma adhesions a un manifest a través del qual es reclama a les administracions públqiues el manteniment dels compromisos de cooperació internacionals i el pressupost necessari per dur-los a terme.

Les entitats que treballen sobre el terreny en cooperació i desenvolupament coincideixen que el coronavirus ha reforçat la importància de treballar, ara més que mai, per la defensa dels drets humans des de la solidaritat i la cooperació entre pobles. “Depenem els uns dels altres, el benestar de tots és la suma de diverses accions connectades entre si, accions basades en principis de solidaritat”, assevera Nancy Camacho, directora de CIPCA Cochabamba, Bolívia. En aquest sentit, Meritxell Esquirol, de la CONGDIB, insisteix en la necessitat de treballar en xarxa i no deixar ningú enrere. “El compromís i la responsabilitat de la societat balear ha de ser conseqüent amb la realitat de la pandèmia que afecta tot el planeta”, afegeix.

Les ONGs destaquen la importància de garantir l’accés a l’educació que s’ha vist especialment afectat per la pandèmia en les zones rurals on la connectivitat és escassa. “Pensam que els mestres tenen un paper fonamental en la transformació del país. Volem que els nostres infants analitzin, qüestionin el sistema i creixin sabent que tenen un drets i que exerceixin el dret a una educació pública, gratuïta i de qualitat”, assenyala Odilia Perén Poyón, delegada de l’Stei i Ensenyants Solidaris a Nebaj, Guatemala.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago assegura que des del Govern seguiran apostant per la cooperació i que mantindran el seu compromís amb les entitats perquè “la cooperació és una forma de política pública de redistribució de la riquesa característica dels governs d’esquerra”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Aïllats una cinquantena d’alumnes i professors de l’IES Maria Àngels Cardona per un positiu

Aquest dilluns es comencen a fer proves a les persones que s'han hagut de posar en quarentena

El nucli urbà de Marratxinet no tendrà xarxa de clavegueram

La Comissió Balear de Medi Ambient l'ha exonerat per les característiques de la zona i la baixa intensitat de població

El 28% dels interns de la residència Sèniors d’Inca s’han contagiat de Covid-19

El Govern ha pres el control del centre, que es converteix en la quarta instal·lació intervinguda per l'Executiu balear. A...

Un estudi de la UIB compara la manca de nutrients amb una major incidència de COVID-19

En concret són les vitamines C, D i B12 i dels minerals ferro i zinc als països més colpejats per...