espanya

Els creuers tornaran a atracar el 5 de novembre, però només a les Canàries

Encara no hi ha data fixada perquè aquests vaixells tornin a operar a les Balears


El Govern de Canàries ha autoritzat diverses companyies navilieres a operar viatges de creuers entre els ports de l’arxipèlag a partir del 5 de novembre una vegada les empreses s’han compromès a complir l’estricte protocol sanitari acordat per les conselleries d’Obres Públiques, Transports i Habitatge i la de Sanitat per a garantir la seguretat tant dels turistes com dels residents.

Segons ha informat el Govern de Canàries, culmina d’aquesta manera el procés de negociació iniciat el passat estiu quan diverses navilieres es van dirigir a l’Executiu autonòmic interessades a activar la temporada de tardor-hivern dels seus creuers només entre els ports canaris.

Les companyies TUI Cruises i Hapag Lloyd Cruises han estat les primeres a obtenir aquesta autorització després d’assumir ambdues, mitjançant declaració responsable, el compliment íntegre del protocol sanitari establert per les autoritats autonòmiques.

Entre les condicions que se’ls ha exigit a aquestes navilieres es troba la de subscriure una pòlissa d’assegurances per a atendre possibles incidències relacionades amb la COVID-19 entre el passatge mentre operin a Canàries.

També se’ls ha exigit la concertació d’acords amb centres hospitalaris i hotels en cadascuna de les illes per si fos necessari activar una quarantena, a més d’un pla d’higiene especial per als vaixells i la contractació de personal sanitari que vagi embarcat.

Totes dues conselleries, considerant que és fonamental recuperar aquest tipus de turisme per l’activitat econòmica que genera en l’arxipèlag, van acordar llavors establir un protocol que garantís totes les exigències sanitàries relacionades amb la crisi generada pel COVID-19. De moment, les Canàries són l’única comunitat autònoma a la qual tornaran a atracar els creuers. Encara no hi ha data fixada perquè aquests vaixelles tornin a les Balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Canàries exigirà als turistes una prova PCR negativa o un test d’antígens per poder-se allotjar en els seus establiments

Els turistes hauran de pagar el test de la seva butxaca, una prova feta com a màxim 72 hores abans...

El Govern sol·licita al Congrés la pròrroga de l’estat d’alarma

Suprimeix del text la restricció de la mobilitat nocturna

Espanya suma més de 18.400 nous contagis en les darreres hores

Gairebé la meitat del país ja s'encamina cap a un tancament perimetral de cara al pont de Tots Sants

Vistiplau a les recomanacions per reformar el sistema públic de pensions

Les recomacions han tirat endavant amb l'únic vot en contra de Vox i les abstencions d'EH Bildu i Esquerra Republicana