X

Els criadors de vaca frisona de Menorca, desitjosos de celebrar la Fira del camp i el concurs

Altres certamens s'han celebrat de manera virtual o a porta tancada però a Menorca s'ha descartat per manca de recursos 

26/03/2021

Els criadors de vaca frisona de Menorca, desitjosos de celebrar la Fira del camp i el concurs

Redacció

Per aquestes dates, Menorca hauria celebrat el seu famós concurs anual de vaques, però la pandèmia ha obligat l’organització a suspendre la Fira del Camp d’Alaior per segon any consecutiu. La possibilitat de convocar el certamen de manera telemàtica s’ha descartat per manca de recursos econòmics. Els criadors lamenten que algunes candidates estiguin perdent condicions físiques i entrenament.

Talent Fatima, de Binillobet, vaca gran campiona de Mallorca 2017 i bicampiona de Menorca, els anys 2018 i 2019 ja no podrà competir més per mantenir el regnat. Dos anys sense Fira del Camp d’Alaior impediran que tornem a veure-la desfilar. Na Blanqueta era la candidata perfecta per substituir-la, però no es va poder lluir en públic, i ara ja no està en tan bones condicions.

Mentre no hi hagi concurs, aquesta jove promesa debutarà virtualment. Alguns certamens de la Península els han convocat mitjançant fotografies o vídeos i d’altres, a porta tancada.

Cada any, unes 33 finques de Menorca es preparaven durant setmanes per presentar més de 180 vaques al concurs morfològic de vaca frisona. Els organitzadors temen que la suspensió durant dos anys seguits de l’acte desincentivi els criadors en el treball de la millora genètica de les vaques i, per això, no descarten que el concurs es pugui celebrar a la tardor, si la situació ho permet.

26/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris