X

Els decrets econòmics del Govern de Sánchez, en perill

Augmenta la tensió política després que Junts hagi anunciat que hi votarà en contra. Podem i el PP també hi posen objeccions, mentre que el PSOE i Sumar reclamen responsabilitat

08/01/2024

Els decrets econòmics del Govern de Sánchez, en perill

Augmenta la tensió política després que Junts ha anunciat que votarà en contra dels decrets econòmics del Govern central, que es debaten dimecres en el Congrés. Podem i el PP també hi posen objeccions, mentre que el PSOE i Sumar reclamen responsabilitat, ja que les mesures suposen, diuen, avenços socials.

El vicepresident de Junts i portaveu d’aquest partit, Josep Rius, ha reclamat dilluns que el Govern central “retiri aquests tres decrets” i que els torni a presentar “negociats amb Junts per Catalunya”. Aquesta formació ha reiterat que els seus set diputats votaran en contra dels decrets, però no són els únics que compliquen l’aprovació de les mesures econòmiques del Govern central.

Retallades

La portaveu de Podem, Isa Serra, ha reclamat a l’Executiu que “retiri les retallades”, i els morats hi votaran a favor. Això en relació amb les pensions de les persones “més vulnerables i més precàries del nostre país”, ha dit Serra.

El PP tampoc no donarà suport als decrets, tot i que han afirmat que el Govern els ha sondejat i podrien votar abstenció. En aquest sentit, el portaveu del PP, Borja Sémper, ha assegurat que “el Partit Popular sortirà al rescat dels espanyols i dels seus problemes”, tot i que el portaveu popular ha afegit que “no acceptarem xantatges d’un govern manejat pels antisistema”.

Responsabilitat

El PSOE i Sumar, socis de coalició a l’Executiu, han reclamat responsabilitat als partits, ja que els decrets suposen avenços socials. El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha defensat els tres decrets perquè “milloren la vida dels ciutadans del nostre país”. Per part del PSOE, el secretari d’Organització d’aquesta formació política, Santos Cerdán, ha confirmat que continuaran negociant “fins al darrer minut” amb Junts i amb el PP.

Els republicans i Bildu demanaran que els decrets del Govern es puguin esmenar i ser negociats.

08/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT