societat

Els dentistes reclamen l’aprovació de les especialitats de cirurgia i ortodòncia

El panorama polític actual ha trastocat una feina que va començar el 2015

Els+dentistes+reclamen+l%27aprovaci%C3%B3+de+les+especialitats+de+cirurgia+i+ortod%C3%B2ncia

La convocatòria d’eleccions generals per al 28 d’abril ha trastocat el calendari polític que havia de servir per aprovar al Senat que els odontòlegs poguessin estar especialitzats de manera oficial en cirurgia i ortodòncia. És una reivindicació que ve de lluny. Els dentistes asseguren que això els permetria competir en igualtat amb els altres professionals europeus mentre que la universitat es mostra disposada a oferir els màsters oficials de les especialitats.

Preocupació en el col·legi de dentistes de les Balears per l’endarreriment en l’aprovació oficial de les especialitats de cirurgia i ortodòncia. El panorama polític actual ha trastocat una feina que va començar el 2015, amb la redacció del document per demanar formalment al Govern central la regulació de les especialitats. Això permetria que els dentistes espanyols puguessin competir en igualtat amb els dentistes europeus, que ja tenen aquestes especialitzacions.

El document consensuat entre societats científiques, col·legis de dentistes i universitats defensa la creació d’estudis oficials de tres anys que els estudiants han de realitzar en acabar el grau d’odontologia. Des de l’Escola Universitària d’Odontologia defensen l’especialització i a hores d’ara en preparen estudis de postgrau que, de moment, no seran oficials fins que els polítics no n’aprovin les especialitzacions.

Els dentistes espanyols s’especialitzen actualment amb postgraus que no són oficials i per tant no poden fer-se valer en altres països europeus que sí tenen aprovades les especialitzacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un estudiant d’animació en 3D reprodueix la pedra de Binissalem en un videojoc

Jaume Flores s'ha integrat en el projecte de Kandra, the Moonwalker, que desenvolupa una empresa mallorquina.

20 estudiants aprenen mecànica reparant busos de l’EMT

Són alumnes dels cursos per menors i majors de 30 anys de Palma Activa i el SOIB

Warda Ouchene havia interposat dues denúncies contra l’home que l’ha acabat matant a ella i al seu fill de 7 anys

De confirmar-se aquest cas com a un doble crim masclista, segons Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, seria...