X

Passen a disposició judicial els 39 detinguts en l’operació antidroga Escac i Mat

El jutjat de Palma que investiga el cas n'ha aixecat el secret de sumari

14/03/2024

Passen a disposició judicial els 39 detinguts en l’operació antidroga Escac i Mat

Aquest divendres al matí han passat a disposició judicial, als jutjats d’avinguda Alemanya de Palma, les persones detingudes en l’operació Escac i Mat de la Guàrdia Civil. Són 39 arrestats en total, dels quals la gran majoria a Mallorca i alguns a València.

Aquesta operació ha servit per desarticular una de les majors organitzacions d’introducció de cocaïna a l’Estat. La investigació va començar l’any 2022, i les batudes d’ahir varen ser la darrera fase de l’operació. S’ha confiscat una tona de drogues -cocaïna, marihuana i haixix-, a més d’armes de foc i una gran quantitat de doblers en efectiu.

Els més de 200 agents de la Guàrdia Civil que varen participar en l’operatiu varen dur a terme 71 escorcolls, 60 dels quals a Mallorca. Els escorcolls -a diversos punts de Palma i Marratxí- varen començar a les 6 hores i es varen allargar fins passades les 23 hores. El jutjat de Palma que investiga el cas ja n’ha aixecat el secret de sumari.

Entre els arrestats hi ha Carlos Cortés, conegut com ‘El Charly’. És el president de la Federació d’Associacions Gitanes de les Balears. També varen ser detinguts la seva dona i el seu cunyat, a més de Joaquín Fernández, conegut com ‘El Prestamista’, popular per haver aparegut a un programa de televisió.

14/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris