X

Els distribuïdors volen crear una nova marca de llet mallorquina

El president d'ADED creu que es pot pagar un preu just als ramaders i vendre la llet al mercat local

25/09/2023

Els distribuïdors volen crear una nova marca de llet mallorquina

L’Associació de Distribuïdors d’Aliments i Begudes de les Balears (ADED) ha detallat el seu pla per comprar l’excedent de llet de les vaqueries mallorquines que Agama deixarà d’adquirir.

ADED proposa que alguns dels seus socis, voluntàriament, s’uneixin per comprar als ramaders els prop de 4 milions de litres de llet anuals que Agama ja no vol. Assegura que es pot pagar perfectament el preu que l’empresa làctia paga actualment a les vaqueries (0,53 € el litre) sense cap reducció. Però la participació de l’empresa del grup Damm és fonamental en aquesta operació.

“Proposem que Agama envasi aquests milions de litres de llet que ells no poden comercialitzar amb una marca que crearem. Que ens cobri aquest per aquest envasat i nosaltres, que d’això en sabem, ens ocuparem de la comercialització i la distribució de la llet. D’aquesta manera no perjudicam ningú, al contrari, tots en sortim beneficiats”, explica el president d’ADED, Bartomeu Servera.

Servera ha fet una crida a la col·laboració dels ramaders, el grup Damm i el Govern, per evitar el tancament de les vaqueries. Aquesta mateixa setmana volen reunir-se amb els ramaders, mentre fan una crida al Govern perquè en faciliti l’operació.

La patronal agrària ASAJA valora positivament la proposta dels distribuïdors, mentre treballa en paral·lel en altres alternatives per evitar el tancament de les explotacions ramaderes. Fonts de la Conselleria d’Agricultura asseguren que la proposta dels distribuïdors no és suficient per solucionar el problema; i Agama, de moment, guarda silenci.

25/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris