societat

Els donants de sang han de demanar cita prèvia per evitar aglomeracions

El Banc de Sang de les Illes demana a les mares lactants que donin llet materna

Els+donants+de+sang+han+de+demanar+cita+pr%C3%A8via+per+evitar+aglomeracions

Al Banc de Sang de les Balears han establert un nou mètode per anar-hi a fer donacions. Ara els donants han de demanar cita prèvia per acudir al centre i així evitar les acumulacions innecessàries de gent. Recorden que la COVID-19 no es transmet a través de la sang, però que el donant no pot acudir al centre amb símptomes catarrals.

Tot i la davallada de donacions per l’increment de l’activitat en els darrers dies, les reserves de sang al Banc de les Illes no han patit conseqüències a causa de l’estat d’alarma. En aquest moment, es troben al 60 o 70% de la seva capacitat. Sí que s’ha hagut de controlar, però, l’accés dels donants al centre per evitar-hi les aglomeracions, com un dels principals focus de contagi del coronavirus. L’entitat hi insisteix: per donar sang, el donant ha d’estar sa i no pot presentar cap símptoma catarral.

Recorden que el coronavirus, com tots els virus respiratoris, no es contagia a través de la sang, però sí que s’han de mantenir les mesures de seguretat per evitar el contagi per contacte directe o indirecte per haver tocat superfícies. Unes mesures que no han aturat els donants en aquests moments d’incertesa.

Però les restriccions de l’estat d’emergència per la COVID-19 sí que han afectat les donacions de llet materna, que han baixat des de l’inici del confinament. Per això, des del Banc de Sang de les Balears fan una crida a les dones lactants que han donat a llum en els darrers cinc mesos perquè es facin donants per ajudar nounats que ho necessiten.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La fase 2 a les platges de les Balears, vista des de l’aire

A les portes de juny, la nostra costa sembla d'un altre temps

Ciutadella viu el cap de setmana de Cinquagesma més tranquil de les darreres dècades

La Policia només ha rebut algunes queixes per renous a xalets particulars

Suspeses més de 60 noces a Menorca per la incertesa de les normes sanitàries

La majoria les han ajornat per al 2021 per no perdre la paga i senyal ja donada als organitzadors

Els menorquins aprofiten les platges buides de turistes a les portes de juny

Les principals platges de l'illa no registren incidències ni aglomeracions durant el primer dia no laborable de permís