cultura

Els drets lingüsítics i el règim jurídic del plurilingüisme centra l’acte del Dia Europeu de les Llengües

El català encara és inusual a l'administració de la Justícia

Els+drets+ling%C3%BCs%C3%ADtics+i+el+r%C3%A8gim+jur%C3%ADdic+del+pluriling%C3%BCisme+centra+l%27acte+del+Dia+Europeu+de+les+Lleng%C3%BCes

24 de setembre és el Dia Europeu de les Llengües que reivindica la riquesa i la diversitat lingüística i cultural. El Parlament ha acollit avui dijous l’acte institucional d’aquesta jornada en presència de membres del Govern i del president del Parlament, Vicenç Thomàs.

A l’acte, el professor de Dret Públic de la UIB, Antoni Llabrés, ha fet una conferència sobre els drets lingüístics i el règim jurídic del plurilingüisme. El jurista, en la seva intervenció, ha destacat que, en les darreres dècades, “s’han produït avenços indubtables en la posició del català a les Illes Balears”. No obstant això, el professor de la UIB ha lamentat que “el dret d’opció lingüística del ciutadà no sempre és respectat” i ha citat tres àmbits en què passa això: la sanitat pública, les forces i cossos de seguretat estatals i l’Administració de justícia.

El jurista ha fet incís en què vulnerar els drets lingüístics “pot implicar una conculació del principi d’igualtat” i que “la llengua cada vegada es troba més present com a ítem a tenir en compte en la normativa antidiscriminatòria”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’exposició ‘Treballadores’ de formigues de ferro arriba al Mercat de l’Olivar

La mostra destaca el paper de la dona a la família i la societat

Mor l’actor Sean Connery

Va botar a la fama com a James Bond i prest es va convertir en una icona mundial

Mor l’escriptor Javier Reverte als 76 anys

Especialitzat en literatura de viatges, va treballar tres dècades com a corresponsal de premsa i va assolir un gran èxit amb la Trilogía de África

El Menorca Doc Fest analitza les conseqüències de la pandèmia amb els reportatges del programa ‘Zoom’ de fons

Els ponents han debatut al voltant de l'efecte derivat de la Covid en l'àmbit sanitari, social, econòmic i humanitari