societat

Els embassaments estan al 77% de la seva capacitat

La Conselleria de Medi Ambient manté encara la prealerta per sequera almenys fins gener

Els+embassaments+estan+al+77%25+de+la+seva+capacitat

Els embassaments de Cúber i el Gorg Blau han recollit ja més de 604 mil m2 d’aigua en 24 hores i en continua entrant amb força. Estan gairebé al 78% de la seva capacitat, un 30% més que ara fa un mes. En els primers cinc dies de desembre han caigut a aquesta zona fins a 190 l/m2.

Els embassaments no registraven nivells superiors al 70% des del mes de gener passat. La manca de pluges des de llavors i el fet que no se n’ha deixat d’extreure aigua pel consum de Palma, segons informa Emaya, va dur a una davallada continuada de les reserves, assolint el mes de setembre la pitjor marca: el 33%.

Les darreres precipitacions han afavorit també les fonts que abasteixen la ciutat i els aqüífers subterranis. No obstant això, la Conselleria de Medi Ambient manté la prealerta per sequera, almanco fins gener. Es necessiten, expliquen, al voltant de 90 dies de bonança per redreçar aquesta situació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“No pensàvem venir a Ciutadella, però hem vist fotos de l’ambient i en dues hores érem al vaixell”

Aquests son els motius dels joves mallorquins per passar els dies de Sant Joan a Ciutadella

Projecte Home atén 1.488 persones amb problemes d’addiccions durant el 2020

La cocaïna continua sent de les drogues més recurrents

El focus del brot supracomunitari: el macroconcert de Reggaeton en la plaça de Toros de Palma i multitud de festes a vaixells i hotels

L'entitat organitzadora del concert s'enfronta a una multa d'entre 60.000 i 600.000 euros per infracció molt greu. El Govern de...

Prudència a Menorca davant l’anunci del semàfor verd del Regne Unit

L'exemple de Portugal obliga al sector i la institució a contenir l'eufòria