X

Els empresaris balears són partidaris d’escurçar les quarantenes

El Govern central decidirà en breu si les quarantenes dels positius passen de 10 a 5 dies

29/12/2021

Els empresaris balears són partidaris d’escurçar les quarantenes

Ana Rubio

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat que avui es decidirà si es redueix la quarantena dels positius de Covid, de 10 a 5 dies.  Comunitats com Madrid i Andalusia sí es mostren a favor d’una mesura que ja han aprovat altres països i que té com a objectiu pal·liar l’impacte que tenen les baixes laborals massives en l’economia.

Salut i empresaris tenen postures discrepants

A Balears, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha declarat que no es partidària d’escurçar l’aïllament.

Les patronals, en canvi, diuen que les quarantenes que s’imposen als positius i als contactes estrets en aquests moments són inassumibles per a molts negocis. L’Associació de Restauració comenta que hi ha establiments que han cancel·lat sopars de la nit de Cap d’Any per problemes per completar la plantilla i a la Confederació d’Empresaris (CAEB) també creuen que els protocols han de canviar en aquesta sisena onada. La presidenta de CAEB, Carmen Planas, valora com a positiva la mesura. “Permetria no augmentar les baixes laborals i, per tant, mantenir les plantilles de les empreses i l’activitat econòmica”, diu. Mentrestant, els sindicats són més prudents i diuen que, si es fa aquesta passa, sigui prioritzant els criteris sanitaris. “Compartim la preocupació per la paralització d’algunes activitats econòmiques però cal ser respectuosos amb el que diguin les autoritats sanitàries” diu la coordinadora de Salut Laboral de CCOO Balears, Marga Jiménez.

Països com Gran Bretanya o els Estats Units ja ho han aprovat 

Hi ha països on aquesta reducció ja s’ha aprovat. És el cas dels Estats Units, Grècia i el Regne Unit, on la quarantena ha passat dels 10 als 5 dies per als positius asimptomàtics. Itàlia també estudia avui la possibilitat de reduir a 3 dies la quarantena que fan els contactes estrets vacunats. Intenten evitar que l’explosió de contagis i de baixes laborals paralitzin el país.

29/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris