menorca

Els empresaris de Menorca veuen el filó econòmic al turisme de les estrelles

La demanda per ser monitor astronòmic triplica l'oferta i ja es promouen observatoris a Es Torretó, Son Saura i Cavalleria

Els+empresaris+de+Menorca+veuen+el+fil%C3%B3+econ%C3%B2mic+al+turisme+de+les+estrelles

Són guies turístics, empresaris dedicats a turisme actiu com excursions a cavall o en caiac, però també aficionats a l’astronomia. Molts d’ells han vist en l’observació del cel un ganxo més per diversificar el seu negoci. Des d’avui i fins dia 27 aprendran què amaguen les estrelles i els planetes de la mà d’una experta com la presidenta de la Fundació Starlight, la canària Antonia Varela.

Menorca ja és destinació Starlight però també i encara més especial, Reserva Starlight, des del gener passat Per aquest motiu el Consell promou la creació de tres observatoris a tres ubicacions perfectes per la manca de contaminació lumínica. Una a nord, al pàrquing de la platja de Cavalleria, i dues al sud de Ciutadella, una a Son Saura i una altra a la finca propietat del Consell, es Torretó. Però a més, en poques setmanes començaran les millores a l’observatori del Canal Salat de Ciutadella, ara infrautilitzat. S’hi invertiran 150.000 perquè llueixi renovat a la primavera.

Però el Consell té previst iniciar un projecte de difusió social i posa a disposició d’ajuntaments i escoles un planetari que s’estrenarà divendres as Castell, just una setmana abans de la celebració de la segona trobada internacional Starlight d’Astroturisme.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La inspeccions del Govern acaben amb 51 intervencions i 24 actes aquest cap de setmana

Des del 112 s'han activat les diferents forces de seguretat per intervenir en 18 espais públics i privats i evitar...

Salut enllesteix el decret que obligarà a portar mascareta

La resolució que prepara el Govern també estableix que no farà falta portar-la a la platja, a la piscina o quan es practiqui esport {rela}Modalitats de tots els gustos i...

Oriol Baradad escollit per unanimitat nou Coordinador del PSM-Més per Menorca

La nova executiva vol estalonar polítiques socials per afrontar la crisi que genera la pandèmia

Els veïns de Maó accepten la decisió de suspendre la celebració dels actes de les Festes

Hi ha qui considera que es podrien dur a terme alguns actes amb totes les mesures de prevenció