menorca

Els empresaris de Menorca veuen el filó econòmic al turisme de les estrelles

La demanda per ser monitor astronòmic triplica l'oferta i ja es promouen observatoris a Es Torretó, Son Saura i Cavalleria

Els+empresaris+de+Menorca+veuen+el+fil%C3%B3+econ%C3%B2mic+al+turisme+de+les+estrelles

Són guies turístics, empresaris dedicats a turisme actiu com excursions a cavall o en caiac, però també aficionats a l’astronomia. Molts d’ells han vist en l’observació del cel un ganxo més per diversificar el seu negoci. Des d’avui i fins dia 27 aprendran què amaguen les estrelles i els planetes de la mà d’una experta com la presidenta de la Fundació Starlight, la canària Antonia Varela.

Menorca ja és destinació Starlight però també i encara més especial, Reserva Starlight, des del gener passat Per aquest motiu el Consell promou la creació de tres observatoris a tres ubicacions perfectes per la manca de contaminació lumínica. Una a nord, al pàrquing de la platja de Cavalleria, i dues al sud de Ciutadella, una a Son Saura i una altra a la finca propietat del Consell, es Torretó. Però a més, en poques setmanes començaran les millores a l’observatori del Canal Salat de Ciutadella, ara infrautilitzat. S’hi invertiran 150.000 perquè llueixi renovat a la primavera.

Però el Consell té previst iniciar un projecte de difusió social i posa a disposició d’ajuntaments i escoles un planetari que s’estrenarà divendres as Castell, just una setmana abans de la celebració de la segona trobada internacional Starlight d’Astroturisme.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol convida als grups parlamentaris a fer propostes pel desconfinament i la reactivació econòmica

Els populars reclamen la posada en marxa d'un pla econòmic de rescat

Coinga continuarà comprant la llet a les 65 finques de Menorca com fins ara

És el seu granet d'arena per pal·liar els efectes del coronavirus que accentuen la ja difícil situació del camp menorquí

La Policia alerta de noves estafes per internet que aprofiten el confinament

Una de les estafes més comunes és la pesca de credencials, una tècnica que consisteix a fer-se passar per una...

Moren tres persones amb coronavirus a Menorca en les darreres 24 hores

Dos d'ells són l'ex gerent del Foment del Turisme, Emili de Balanzó i el capellà de Fornells durant 40 anys,...