menorca

Els empresaris de Menorca veuen el filó econòmic al turisme de les estrelles

La demanda per ser monitor astronòmic triplica l'oferta i ja es promouen observatoris a Es Torretó, Son Saura i Cavalleria

Els+empresaris+de+Menorca+veuen+el+fil%C3%B3+econ%C3%B2mic+al+turisme+de+les+estrelles

Són guies turístics, empresaris dedicats a turisme actiu com excursions a cavall o en caiac, però també aficionats a l’astronomia. Molts d’ells han vist en l’observació del cel un ganxo més per diversificar el seu negoci. Des d’avui i fins dia 27 aprendran què amaguen les estrelles i els planetes de la mà d’una experta com la presidenta de la Fundació Starlight, la canària Antonia Varela.

Menorca ja és destinació Starlight però també i encara més especial, Reserva Starlight, des del gener passat Per aquest motiu el Consell promou la creació de tres observatoris a tres ubicacions perfectes per la manca de contaminació lumínica. Una a nord, al pàrquing de la platja de Cavalleria, i dues al sud de Ciutadella, una a Son Saura i una altra a la finca propietat del Consell, es Torretó. Però a més, en poques setmanes començaran les millores a l’observatori del Canal Salat de Ciutadella, ara infrautilitzat. S’hi invertiran 150.000 perquè llueixi renovat a la primavera.

Però el Consell té previst iniciar un projecte de difusió social i posa a disposició d’ajuntaments i escoles un planetari que s’estrenarà divendres as Castell, just una setmana abans de la celebració de la segona trobada internacional Starlight d’Astroturisme.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’alerta taronja per tempestes obliga a suspendre els Vespres de Baixamar de Maó

A les 20.00 hores també s'han activat alertes grogues per pluges intenses i rissagues de gairebé un metre

Menorca compta amb el primer reglament de protecció del Medi Nocturn de Balears

Nova passa per l'eficiència energètica i consolidar l'illa com a destí d'astroturisme després de la certificació Starlight

Salut repetirà la setmana que ve la campanya de vaccinació sense cita als ambulatoris de Menorca

Els 379 vacunats amb què s'ha tancat la de la setmana passada ha dut a ampliar-ne l'horari i a dur-la...

Augmenta la pressió hospitalària a Mallorca: 6 persones més a planta

Quant a la campanya de vacunació, un 62,1% ja té la pauta de vacunació completa (643.269 persones) i un 72,9%...