menorca

Els empresaris de Menorca veuen el filó econòmic al turisme de les estrelles

La demanda per ser monitor astronòmic triplica l'oferta i ja es promouen observatoris a Es Torretó, Son Saura i Cavalleria

Els+empresaris+de+Menorca+veuen+el+fil%C3%B3+econ%C3%B2mic+al+turisme+de+les+estrelles

Són guies turístics, empresaris dedicats a turisme actiu com excursions a cavall o en caiac, però també aficionats a l’astronomia. Molts d’ells han vist en l’observació del cel un ganxo més per diversificar el seu negoci. Des d’avui i fins dia 27 aprendran què amaguen les estrelles i els planetes de la mà d’una experta com la presidenta de la Fundació Starlight, la canària Antonia Varela.

Menorca ja és destinació Starlight però també i encara més especial, Reserva Starlight, des del gener passat Per aquest motiu el Consell promou la creació de tres observatoris a tres ubicacions perfectes per la manca de contaminació lumínica. Una a nord, al pàrquing de la platja de Cavalleria, i dues al sud de Ciutadella, una a Son Saura i una altra a la finca propietat del Consell, es Torretó. Però a més, en poques setmanes començaran les millores a l’observatori del Canal Salat de Ciutadella, ara infrautilitzat. S’hi invertiran 150.000 perquè llueixi renovat a la primavera.

Però el Consell té previst iniciar un projecte de difusió social i posa a disposició d’ajuntaments i escoles un planetari que s’estrenarà divendres as Castell, just una setmana abans de la celebració de la segona trobada internacional Starlight d’Astroturisme.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El vent ha deixat pas a l’estabilitat i a les temperatures molt suaus

Després d’un divendres molt ventós a totes les illes, especialment al nord de Mallorca, hem començat el cap de setmana...

El Claustre del Carme de Maó acull el primer Festival de Sopes del Món

És un acte per evidenciar l'enriquiment per la diversitat i s'hi han pogut tastar vuit sopes diferents

Els experts aposten per la demanda civil per recuperar l’ús públic de camins tancats

Així ho aconsella un especialista en la matèria pels casos de Binimoti i Binigaus

El Consell de Menorca es marca com a prioritat reconvertir els apartaments turístics obsolets

La proposta s'articularà mitjançant el futur reglament d'ordenació turística en el qual ja es treballa