societat

Els empresaris del polígon d’Alaior: ‘La Trotxa s’arreglarà el dia que hi hagi una desgràcia’

La junta de compensació lluita perquè els empresaris quedin a la població i no hagin d'anar a Maó a establir-se

Els+empresaris+del+pol%C3%ADgon+d%27Alaior%3A+%26%238216%3BLa+Trotxa+s%27arreglar%C3%A0+el+dia+que+hi+hagi+una+desgr%C3%A0cia%27

Alaior és un dels municipis amb més sòl industrial de Menorca i que, al polígon de La Trotxa, acull algunes de les empreses de major projecció de l’illa. Però, des de fa dues dècades, arrossega dos problemes que ara n’estan frenant la inversió i impedint el creixement del polígon amb nous negocis.

Ara mateix hi ha prop de 70 solars buits, però no s’hi poden implantar noves empreses, ni ampliar les ja existents, perquè no hi ha prou potència elèctrica. S’ha de fer una nova estesa de 10 quilòmetres que arribi fins a la subestació des Mercadal i torni a Alaior vora la carretera. El projecte, de 2 milions d’euros, s’impulsa des de fa 2 anys i mig, però defectes en la tramitació n’estan retardant l’aprovació definitiva perquè s’executin. L’Ajuntament, que en posa la meitat dels diners, diu que està en joc el futur del poble.

Però encara n’hi ha més. La zona del polígon més propera al poble, la primera que es va construir, ocupa una zona inundable i, per tant, pateix importants inundacions sempre que plou amb intensitat. La darrera vegada, fa dues setmanes amb motiu del temporal Glòria. Un problema que encara afecta diversos habitatges.

Dilluns, l’ajuntament tocarà la porta de la Conselleria de Medi Ambient en demanda de mesures.

En parlam de tot amb els presidents del polígon de La Trotxa, Guillem Mercadal, i de la junta de compensació, Anna Ruiz.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Open Arms salva 146 persones en dues setmanes

Deu anys després de començar la guerra a Líbia, continua el drama humanitari amb 236 morts a la Mediterrània des d'inicis de 2021

Autoritzen la manifestació del sector de la restauració aquest dilluns a Palma

La protesta recorrerà els principals carrers de Palma i finalitzarà davant del Consolat de Mar

Dues cases del port de Maó d’arquitectura contemporània obren les seves portes

El Col·legi d'Arquitectes de Menorca inicia un cicle d'activitats divulgatives que tenia pendent per la pandèmia

Els casals de gent gran de Menorca, tancats de moment tot i el Nivell 2

El fet que no es puguin reunir més de 6 persones els dificulta la represa de les activitats