societat

Els epidemiòlegs Ildefonso Hernández i Maties Torrent: “Ens hem d’autoconfinar; una de cada 100 persones infectades acabarà a l’UCI”

Els dos especialistes demanen mesures més severes per lluitar contra l'expansió dels contagis pel fracàs de les festes de Nadal


Els epidemiòlegs Ildefonso Hernández i Maties Torrent creuen que la pandèmia és una oportunitat per a fer una reflexió sobre com evoluciona política i econòmicament la societat. Els dos especialistes han fet per primera vegada el pregó de la Diada de Menorca en línia, aquest diumenge, i alerten que una de cada 100 persones infectades acabarà a l’UCI. Per això demanen l’autoconfinament en la mesura del possible.

Torrent i Hernández han explicat durant el pregó institucional de la Diada del Poble de Menorca, que la insularitat i les dimensions de la població a l’illa han facilitat el control de la pandèmia. Però demanen mesures més severes per lluitar contra l’expansió dels contagis pel fracàs de les festes de Nadal. A escala global, creuen que l’arribada de la vacuna demostra la desigualtat social.

Durant l’acte, el Consell ha volgut homenejar els menorquins que d’una manera o l’altra han fet feina durant la pandèmia. La presidenta de Menorca, Susana Mora, ha afirmat que treballarà pels problemes de l’illa, que han empitjorat, com l’accés a l’habitatge, l’ocupació, i la connectivitat àeria. Susana Mora ha reivindicat davant del Govern, de nou, la llei de Consells, i la llei de Reserva de Biosfera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Noces i esdeveniments en perill un segon estiu

Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada

Cinc pedres de la memòria recorden víctimes del franquisme i el nazisme a Manacor

El Govern instal·la les lloses davant les cases on visqueren aquestes persones abans de ser assassinades

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia

Les restriccions s’aixequen de manera desigual entre sectors i illes

A Formentera i Mallorca, es manté la recomanació de no sortir al carrer a partir de les vuit del vespre