X

Els ERTO arriben a les finques agrícoles d’Eivissa

La finca de Can Muson redueix l'activitat i passa de tenir deu a dos treballadors

27/04/2020

Els ERTO arriben a les finques agrícoles d’Eivissa

La finca ecològica Can Muson d’Eivissa s’havia convertit en un lloc de pelegrinatge dels residents per comprar-hi producte fresc, celebrar aniversaris, menjar els seus esmorzars especials o que els infants coneguessin les races d’animals autòctones.

Des de la declaració de l’estat d’alarma tot ha canviat: els seus propietaris han hagut de fer un ERTO i ha passat de tenir deu treballadors a dos.”Fins que no es posi tot, de nou, en funcionament, no els puc pagar”, assegura Maria Marí, propietària de la finca de Can Muson, “veig que no hi haurà temporada i serà un cost econòmic molt alt que no tots ho podran assumir“.

Per seguretat han deixat de rebre-hi gent. Han cancel·lat cursos, visites programades; fins i tot eren habituals grups de creueristes des de Setmana Santa. Finalment van decidir vendre productes de la finca a través d’Internet, que es poden venir a recollir a la porta de la finca o rebre’ls a domicili. “Varem decidir fer cistelles ecològiques per no deixar als clients sense servei” diu Marí.

D’entrada no rebien gaires encàrrecs, però amb el boca-orella asseguren que ara fan una mitjana de 300 euros de caixa diària, tot i que -asseguren- no compensa en relació amb l’activitat normal.

27/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris