Els ERTOs es perllonguen fins al setembre

María Jesús Montero ha afirmat que això està permetent mitigar l'impacte del coronavirus sobre la feina


Als expedients de regulació temporal d’ocupació de força major vigents a hores d’ara, és a dir, els que tenen tots els treballadors suspesos de feina, quan l’empresa té manco de 50 empleats, se’ls aplica una excepció a les cotitzacions empresarials del 70 per cent al juliol, el 60 a l’agost, i del 35 al setembre.

A les empreses de més de 50 treballadors, l’exoneració de quotes és del 50 al juliol, del 40 a l’agost i del 25 al setembre. En cas de repunt del virus, les empreses actives que hagin de tancar podran acollir-se a un ERTO de força major total, amb exoneració de quotes del 80 per cent si la plantilla és de manco de 50 treballadors i del 60 si en són més.

Quant als ERTOs parcials i els de causes objectives, les exoneracions seran les mateixes. Amb manco de 50 treballadors, arribarien al 60 per cent per als empleats que tornassin a l’activitat i el 35 per cent per a aquells que segueixen a l’ERTO.

Amb més de 50 treballadors, l’exempció seria del 40 per cent per treballador reincorporat i del 25 per cent pels que segueixen a l’ERTO. La portaveu del Govern central, María Jesús Montero, ha afirmat que “això ens està permetent mitigar l’impacte sobre la feina”.

La norma prohibeix a les empreses en ERTO realitzar hores extraordinàries, l’establiment o represa d’externacionalitzacions de l’activitat i concertacions de nous contractes.

El Consell de Ministres també ha aprovat la pròrroga fins al 30 de setembre de la prestació extraordinària per a treballadors autònoms que havien tingut pèrdues de prop del 75 per cent. A més, s’inclou una prestació per als autònoms de temporada, que tindrà una duració de quatre mesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |