Els ERTOs es perllonguen fins al setembre

María Jesús Montero ha afirmat que això està permetent mitigar l'impacte del coronavirus sobre la feina

Els+ERTOs+es+perllonguen+fins+al+setembre

Als expedients de regulació temporal d’ocupació de força major vigents a hores d’ara, és a dir, els que tenen tots els treballadors suspesos de feina, quan l’empresa té manco de 50 empleats, se’ls aplica una excepció a les cotitzacions empresarials del 70 per cent al juliol, el 60 a l’agost, i del 35 al setembre.

A les empreses de més de 50 treballadors, l’exoneració de quotes és del 50 al juliol, del 40 a l’agost i del 25 al setembre. En cas de repunt del virus, les empreses actives que hagin de tancar podran acollir-se a un ERTO de força major total, amb exoneració de quotes del 80 per cent si la plantilla és de manco de 50 treballadors i del 60 si en són més.

Quant als ERTOs parcials i els de causes objectives, les exoneracions seran les mateixes. Amb manco de 50 treballadors, arribarien al 60 per cent per als empleats que tornassin a l’activitat i el 35 per cent per a aquells que segueixen a l’ERTO.

Amb més de 50 treballadors, l’exempció seria del 40 per cent per treballador reincorporat i del 25 per cent pels que segueixen a l’ERTO. La portaveu del Govern central, María Jesús Montero, ha afirmat que “això ens està permetent mitigar l’impacte sobre la feina”.

La norma prohibeix a les empreses en ERTO realitzar hores extraordinàries, l’establiment o represa d’externacionalitzacions de l’activitat i concertacions de nous contractes.

El Consell de Ministres també ha aprovat la pròrroga fins al 30 de setembre de la prestació extraordinària per a treballadors autònoms que havien tingut pèrdues de prop del 75 per cent. A més, s’inclou una prestació per als autònoms de temporada, que tindrà una duració de quatre mesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vaca Street Art torna a Alaior, sis anys després

Els artistes Tanus, Pau Sintes o Zaca han decorat el municipi amb les seves obres

Alliberen dues tortugues marines que van arribar ferides a la costa de Ciutadella fa dos mesos

Amb aquestes, ja són 9 les tortugues marines que han arribat aquest estiu a l'illa

Una furgoneta es cala foc a la carretera general de Menorca per causes que es desconeixen

Els bombers han actuat a la zona per apagar les flames, que no han causat danys al conductor, tot i...

Un centenar de persones es manifesten a Maó contra la visita dels reis a l’illa

La protesta ha estat organitzada per les forces d'esquerra i republicanes de Menorca, amb l'excepció del PSOE, sota el lema...