món

Els Estats Units acaparen les existències d’un dels fàrmacs per cobatre la COVID-19

És el país més afectat per la pandèmia amb més de 2,6 milions de casos confirmats i més de 128.000 morts

Els+Estats+Units+acaparen+les+exist%C3%A8ncies+d%27un+dels+f%C3%A0rmacs+per+cobatre+la+COVID-19

Els Estats Units és el país del món més afectat per la pandèmia de coronavirus amb més de 2,6 milions de casos confirmats i més de 128.000 morts. En els darrers dies els casos nous confirmats s’han disparat fins a aconseguir nous màxims diaris, per damunt dels 40.000. Els experts alerten que encara es podrien comptabilitzar fins a 100.000 nous positius cada 24 hores.

Amb aquest panorama, el govern de Donald Trump ha acaparat gairebé totes les existències que hi ha d’un dels fàrmacs que podria ser el més efectiu per cobatre la COVID-19. Les autoritarts nort-americanes han comprat gairebé totes les existències del Remdesivir, un dels medicaments que han mostrat la seva efectivitat enfront de la malalatia. El Departament de Salut s’ha assegurat la compra de més de 500.000 tractaments fins a setembre. El volum adquirit suposa el 100% de la producció de juliol, i el 90% d’agost i setembre.

El vicepresident Mike Pence ha assegurat que tot i l’increment de casos “estem en una millor situació per la disponibilitat del que es coneix com a terapèutica o medicaments per a tractar a les persones que han contret el coronavirus i estan experimentant símptomes greus”.

El Ministeri de Sanitat espanyol ha garantit que el subministrament a Espanya està assegurat mentre que la Comissió Europea ha iniciat negociacions amb la farmacèutica Gilead Sciences per incrementar la seva capacitat de producció i assegurar-se també la compra de l’antiviral.

Tot això el mateix dia que una altra farmacèutica estatunidenca, Pfizer, ha anunciat que els assajos inicials en humans de la vacuna per al coronavirus en la qual treballen en col·laboració amb l’alemanya BioNTech ha donat resultats positius.

A l’estudi han participat 45 adults d’entre 18 i 55 anys, amb els quals han provat diferents dosis de la vacuna que haurien produït anticossos superiors als de pacients que s’han recuperat de la COVID-19. A més, no s’hauria detectat cap reacció greu en els col·laboradors. Ara, les dues companyies preveuen dur a terme una prova molt més àmplia, amb fins a 30.000 participants.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un avió amb 191 persones surt de la pista i es trenca en diverses parts en aterrar al sud de l’Índia

En l'incident, que s'ha produït sobre les 19.40 hores enmig d'unes fortes precipitacions, hauria mort un dels pilots de l'aeronau

Méxic supera les 50.000 víctimes mortals per la COVID-19

L'Índia supera la barrera dels dos milions de casos confirmats i l'Àfrica el llindar del milió

S’eleven a 154 els morts per l’explosió al port de Beirut

Creix la ira cap a les autoritats per les sospites de negligència i deixadesa

Trump signa una ordre què prohibeix negociar amb TikTok

Defensa que TikTok suposa una amenaça per a la seguretat nacional dels Estats Units